Biroul Politic National al PNL a votat, luni, cu unanimitate de voturi, organizarea unui congres in primavara anului 2017. Decizia a fost luata dupa ce s-a vehiculat ideea unui congres inainte de alegerile parlamentare pentru o conducere unica a partidului.

"Desi am mai avut discutia asta, desi am avut un protocol de fuziune, ea a fost supusa dezbaterii Biroului Politic National astazi largit, pentru ca nici mie, nici colegilor nu ne e frica de nici de congres, nici de nimic si cu unanimitate de voturi colegii au votat congres in primavara, asa cum scrie in statut si in protocolul de fuziune", a anuntat copresedintele PNL Vasile Blaga intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Copresedintii liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu au dorit sa raspunda daca vor candida pentru sefia partidului.

"Este prematur in momentul de fata. Prioritatile noastre sunt cu totul altele", a afirmat Alina Gorghiu.

"Hai sa castigam alegerile si este loc pentru toti", a adaugat Vasile Blaga.

Blaga a precizat ca PNL nu are ca obiectiv sanctionarea liberalilor care critica partidul.

"Nu este obiectivul nostru ca amendam pe cineva pentru pozitiile pe care le are. Le pot avea aici, in interior, avem un statut care trebuie respectat si eu sper sa-l respecte. Unii dintre colegi isi gasesc alte drumuri pentru ca au incercat in organizatii si asta este viata, nu au avut succes, nu despre asta a fost vorba. Noi nu avem delicte de opinie aici, sa sanctionam pe cineva. Poate sa o faca in interior si sa se opreasca aici", a spus Blaga.

Secretarul general al PNL Ilie Bolojan a declarat la inceputul lunii iulie ca PNL ar trebui sa aiba un presedinte unic inainte de alegerile parlamentare, intrucat formala de conducere prin co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga nu s-a dovedit "ca performeaza".

In replica, cei doi lideri au afirmat ca este opinia lui Bolojan si ca nu considera ca se impune congres inainte de alegerile parlamentare.