Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat vineri seara ca, in opinia sa, Bogdan Olteanu este un om corect, dar ca ramane ca ancheta sa stabileasca daca acesta se face sau nu vinovat de acuzatiile care i se aduc: "Cred ca este un om corect, ramane ca ancheta sa stabileasca foarte clar care sunt concluziile. Nu pot eu sa ma pronunt pe ele, insa sunt mahnita cand vad ca unii oameni folosesc politic nefericirea altora", a spus Alina Gorghiu la Antena 3, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu stiu cum se va solda speta Bogdan Olteanu, dar sa arunci cu noroi in altii doar pentru faptul ca iti da tie bine pret de 24 de ore pe pagina de Facebook mi se pare o marlanie, ca sa nu o cataloghez mai dur", a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca nu a comentat niciodata dosare in curs si nici nu o va face, pentru ca nu stie ce contin acestea si pentru ca un lider politic nu este nici analist, nici avocat si ar trebui sa aiba cumpatare maxima in privinta justitiei: "Este nevinovatia nu doar a lui Bogdan Olteanu, ci a oricarui om care merge intr-o instanta sa-si arate aceasta nevinovatie pana la o sentinta finala. (...) Sa stiti ca daca ploua afara este vina Alinei Gorghiu, ca ninge afara este tot vina Alinei Gorghiu, daca Ponta are o problema tot vina Alinei Gorghiu este si indiferent cine are pe lumea aceasta ceva in neregula vina imi apartine tot mie din perspectiva lui Ponta. Nu ma astept sa treaca 24 de ore sa nu ma pomeneasca, ar fi revelatia deceniului sa nu aiba Ponta numele Gorghiu pe buze."

Alina Gorghiu a aratat si ca in 2008, cand nu era liderul PNL, nici nu facea parte din staff-ul de campanie si nici nu era parlamentar, era colega si asociata cu Bogdan Olteanu intr-o societate de avocatura.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii, banii fiind remisi la sediul unui partid politic.

Bogdan Olteanu a fost retinut in noaptea de joi spre vineri pentru trafic de influenta, iar judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au plasat vineri in arest la domiciliu.