PNL a transmis un comunicat de presa in urma retinerii lui Bogdan Olteanu, fost membru PNL si fost presedinte al Camerei Deputatilor, in care sustine ca sprijina institutiile statului si ca justitia trebuie sa isi faca datoria in cazul fostilor sau actualilor membrii PNL.

"Partidul National Liberal a sprijinit si va sprijini institutiile statului in lupta impotriva coruptiei. PNL considera ca justitia trebuie sa-si faca datoria in absolut orice situatie si in cazul oricarei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar" se arata in comunicat.

Olteanu a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de trafic de influenta de procurorii DNA.

Procurorii afirma, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau, vineri dimineata, ca "exista date si probe potrivit carora" in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, care la acea vreme era presedinte al Camerei Deputatilor din partea PNL, "a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii".