Nicusor Dan a anuntat joi ca Uniunea Salvati Romania a fost inregistrata in registrul partidelor politice si urmeaza sa fuzioneze, prin absorbtie, cu Uniunea Salvati Bucurestiul, pentru a nu pierde mandatele de consilieri castigate in alegerile locale, si ca urmeaza sa se organizeze filialele judetene.

Nicusor Dan si Clotilde ArmandFoto: Agerpres

In acest sens va exista un congres "pur formal" la jumatatea lunii august.

"Uniunea Salvati Romania este inscrisa in registrul partidelor politice, exista in mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candideaza in 75 de localitati sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligati sa facem un congres de fuziune intre noul partid - USR - si vechiul partid - USB. USB va deveni filiala Bucuresti a USR. Acest congres va fi facut la jumatatea lunii august", a declarat Dan, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

El a sustinut ca este foarte posibil ca actuala structura de conducere a USB sa conduca USR.

"E foarte posibil sa fie un congres pur formal, in care doar sa decidem aceasta fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate sa spuna orice si sa propuna orice, inclusiv organe de conducere", a adaugat Nicusor Dan.

La randul sau, Clotilde Armand, vicepresedinte USB, a aratat ca in organizarea filialelor judetene vor fi urmarite doua principii.

"Ne bazam pe doua principii majore. Primul este integritatea - avem un cod etic care este baza de selectie a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu - autonomia filialelor. Noi nu credem intr-un sistem unde in Bucuresti se hotaraste, unde noi avem adevarul si restul trebuie sa asculte. Cetatenii trebuie implicati, local se stie ce este bine pentru comunitatile locale", a afirmat Armand, consilier local la sectorul 1.

Ea a precizat ca nu ar dori ca formatiunea sa fie confiscata de o anumita ideologie.

"Sunt foarte multi care vin la noi sperand ca este o alta oportunitate, ca de fapt vor face ce n-au reusit sa faca in alte partide din diferite motive, intr-un mod care nu e compatibil cu valorile noastre. Noi preferam chiar sa mergem un pic mai incet, dar sa fim siguri ca mergem pe drumul cel bun. Daca oamenii nu sunt exact cum ne dorim, nici partidul nu va fi. Incercam sa fie un grup reprezentativ.

Nu vrem un grup de nisa, ci oameni care chiar sunt reprezentativi pentru societatea romaneasca locala. Daca vin numai, nu stiu, oameni care sunt extrem de ecologisti, dar nu sunt si altceva e o problema pentru ca nu vrem ca USR sa fie confiscat de o anumita ideologie", a explicat vicepresedintele USB.