Dupa ce l-a atacat in repetate randuri in ultimii ani, presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu l-a laudat, duminica, la Romania TV, pe fostul presedinte Traian Basescu, afirmand despre el ca este "redutabil in politica".

Basescu si Tariceanu (2008)Foto: AGERPRES

"Basescu are defectele lui, dar nu poti sa spui ca este prost. E rodat, are experienta, este foarte mobil intelectual, are multe calitati pentru politica. El este un tip redutabil in politica, are priza, are incredere", a aratat Tariceanu, citat de Adevarul.ro, adaugand insa si ca "nu ne potrivim, are stil de politica pe care eu nu il accept, bazat pe calcare in picioare a tot ce sunt lucruri esentiale pentru exercitiul democratic".

Tariceanu a mai spus si ca Basescu "intotdeauna a fost bagat in seama", e din alta categorie, nu se compara Gorghiu cu Basescu", discutia mutandu-se de la Alina Gorghiu la Traian Basescu.

Declaratiile au fost facute la o emisiune la RTV, duminica, inainte ca Traian Basescu sa participe, la o alta emisiune, prin telefon, unde a vorbit despre Alina Bica, fosta sefa DIICOT care se afla in platou.

Potrivit Adevarul.ro, seful Senatului a tinut sa spuna un banc prin care sa ilustreze personalitatea presedintelui PMP: "Un sofer mergea cu masina si, la un moment dat, ii cade o roata de la masina. Se opreste si nu stia ce sa faca, nu mai avea cum sa puna roata la loc. Alaturi era o cladire inalta si de la geam un tip ii spune ᅡAlo, du-te la celelalte roti, ia cate o piulita de la fiecare, pui la asta si pleci mai departeᅡ. El se apuca de treaba si la sfarsit se uita la cladire si vede scris acolo ᅡSpitalul de nebuniᅡ si spune: ᅡDomnule, iti multumesc pentru solutia pe care mi-ai dat-o, dar de ce te tin astia aici?ᅡ Si el spune: ᅡDomnule, astia ma tin de nebun, nu de prost!ᅡ"

Pe de alta parte, Tariceanu a comentat si faptul ca "dupa referendumul catastrofal, cariera lui nu s-a terminat, dar nu va mai reveni".