Deputatul PNL Mihaita Calimente a demisionat din partid si s-a inscris in ALDE, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, acuzand "atmosfera basista" din interiorul PNL.

Mihaita CalimenteFoto: Agerpres

"Am trecut de la PNL la ALDE pentru ca atmosfera devenise foarte complicata la PNL, in sensul in care tot ce se intampla acolo era un basism fara Basescu si eu timp de zece ani am combatut teoriile politice ale dl Basescu si ale colegilor domniei sale si dintr-o data m-am trezit ca trebuie sa le sustin si, mai mult decat atat, ca am si sef un domn basist celebru - pe dl Falca", a declarat Calimente, marti, pentru Agerpres.

El a precizat ca a demisionat din PNL de cateva zile.

"Pai, nu sustinem noi toate teoriile dl Basescu cu statul de drept, cu nimeni nu are voie sa comenteze, nimeni nu are voie sa spuna nimic, trebuie sa luam toate lucrurile asa cum sunt livrate de institutii. Eu inteleg si eu vreau sa respect statul de drept si intotdeauna am fost un sustinator al statului de drept, dar statul de drept trebuie sa fie stat de drept si nu de drepti", a afirmat fostul liberal.

Calimente este presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE. El a fost acuzat de ANI de conflict de interese pentru ca a incheiat, in legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care si-a angajat fiul in functia de referent la biroul sau parlamentar. In baza contractului civil incheiat, fiul sau a obtinut venituri salariale de 33.258 lei.