Deputatul Diana Tusa a cerut, luni, in sedinta Biroului Politic National al PNL, ca intreaga conducere a partidului sa isi asume raspunderea pentru rezultatul alegerilor locale din Bucuresti, afirmand ulterior in fata jurnalistilor ca partidul si-a incalcat propriile reguli si ca cei care au gresit trebuie sa plateasca.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este normal ca atunci cand gresesti sa iti asumi o responsabilitate. Suntem inainte alegerilor parlamentare, inainte de a porni la acest drum trebuie sa stim ce s-a gresit si, am inteles, ca s-a invatat dar nimeni nu si-a asumat raspunderea. Nu poti sa mergi inainte facand aceleasi greseli. Nu poti sa mergi inainte ascunzand gunoiul sub pres. Noi am stabilit niste reguli pe care noi le-am incalcat, noi am venit cu innoirea clasei politice, sustinerea valorilor, cotele de gen care nu era o masura foarte liberala, noi am sustinut toate aceste lucruri si noi am fost primii care le-am incalcat. Am gresit. Cei care au gresit trebuie sa plateasca.

Eu m-am referit la Bucuresti pentru ca aceasta este organizatia pe care o cunosc cel mai bine. Cine a luat decizia pentru Bucuresti acela trebuie sa isi asume raspunderea. Va spun doar ca nu presedintii de sectoare sunt cei care au stabilit candidatii, (¬) ci comitetul de unificare", a spus Tusa, la finalul sedintei.

"Am tacut doua luni de zile sperand ca acele vorbe privind asumare responsabilitatii sa devina realitate. Nu s-a intamplat. Vedem ca avem aceiasi oameni. Vom avea alegeri pe Bucuresti (la filialele de sectoare - n.r.) unde vor iesi aceiasi oameni care si-au dat demisia, dar noi credem ca mintim populatia. Nu se poate asa ceva" a completat ea.

Intrebata daca a sustinut-o cineva, Tusa a raspuns: "Am facut apel la colegii care mi-au spus de-a lungul timpului 'Diana ai dreptate si le-am spus ce faceti ma lasati singura'".

Potrivit unor surse din partid, liderii i-au raspuns deputatei ca deciziile au fost asumate si nu pot fi invinovatite doar cateva persoane si ca partidul trebuie sa se concentreze acum pe viitor.

Tusa se inscrisese in cursa interna a PNL pentru a fi candidat la primaria Sectorului 1, insa pana la urma cel care a fost desemnat a fost deputatul Alexandru Nazare.