Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat luni ca un congres al liberalilor trebuie sa aiba loc anul viitor, adaugand ca l-ar vedea foarte bine pe Dacian Ciolos propunere pentru functia de premier, potrivit Agerpres.

'Eu nu am parerea aceasta. Eu am spus de la inceput ca acest congres trebuie sa-l facem asa cum am hotarat, la anul, dupa ce consolidam bine teritoriul si pentru ca pana atunci sa gasim solutia conducatorului unic al partidului, care nu este o treaba usoara. Poate sa provina din acele doua partide sau chiar din afara', a spus Quintus la Parlament, intrebat cum vede propunerea secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, cu privire la organizarea unui congres pana la alegeri pentru o conducere unica.

Despre varianta ca Dacian Ciolos sa fie propunerea PNL de premier, seniorul liberal a raspuns ca l-ar vedea foarte bine pe acesta in continuarea functiei.

'Daca ma intrebati pe mine, mie imi place foarte mult dl Ciolos - un ardelean asa cum il stiu eu, serios, modest, priceput -, dar asta depinde de el daca vrea sa vina intr-un partid si mai ales la partidul nostru. (...) Daca mie imi place asa de mult dl Ciolos, inseamna ca l-as vedea foarte bine in continuarea acestei functii importante in tara noastra', a aratat Quintus.

Intrebat daca si-ar dori ca ministrii Cabinetului Ciolos sa intre in PNL, Quintus a precizat ca-i cunoaste prea putin pe acestia.

'Parerea mea este ca, in general, ar trebui ca guvernul viitor sa fie guvern politic', a adaugat el.

El a motivat si de ce a venit luni la sedinta Biroului Politic National al PNL.

'Am venit dupa aproape o luna de absenta in primul rand sa-mi cer scuze ca am lipsit, apoi sa implinesc cu experienta mea si cu parerile mele niste hotarari importante care probabil se vor lua astazi', a explicat Quintus.