Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat sambata, la Poiana Brasov, ca UNPR este "acum un partid curat deoarece vine fara Gabriel Oprea, Serban Mihailescu, Eugen Nicolicea, Neculai Ontanu", adaugand ca acest partid "vine cu o infrastructura politica mult mai buna, care va permite extinderea de organizatii PMP", transmite News.ro.

Valeriu Steriu, Traian Basescu si Eugen TomacFoto: Facebook - Valeriu Steriu

Traian Basescu a fost prezent, sambata, la Tabara de Vara a Organizatiei de Tineret a PMP, unde a declarat ca prin fuziunea PMP cu UNPR s-a creat "o a treia forta politica" in Romania.

"Fuziunea s-a realizat pentru ca era nevoie de crearea unei forte politice care sa poata amenda credibil actiunile politice ale PNL si PSD. In urma acestei fuziuni, a rezultat o a treia forta politica. UNPR este acum un partid curat deoarece vine fara Gabriel Oprea, Serban Mihailescu, Eugen Nicolicea, Neculai Ontanu, care nu mai fac parte din partid", a spus Basescu.

Presedintele PMP a mai afirmat ca UNPR vine cu o infrastructura politica buna.

"La alegerile locale, PMP a reusit sa depuna liste cu candidati doar in jumatate din localitatile din tara, ceea ce si explica scorul la nivel national. Acolo unde am avut candidati, rezultatul a fost mult mai bun pe de o parte, dar UNPR vine cu o infrastructura politica mult mai buna, care va permite extinderea de organizatii PMP", a spus Traian Basescu.

Basescu a precizat ca UNPR vine cu experienta mai mare, deoarece majoritatea candidatilor PMP sunt tineri.

"90% din candidatii PMP au fost tineri, cu varsta sub 40 de ani. Am mers pe ideea ca romanii cer schimbarea clasei politice. Esecul a fost total. Tinerii au fost respinsi de electoratul romanesc, fiind preferati oamenii cu experienta politica. Parlamentarii cu care vine UNPR creaza premisa ca, alaturi de tineri, sa avem si oameni cu mai multa experienta la alegerile parlamentare din toamna", a mai spus Traian Basescu.