Liderul USB Clotilde Armand afirma, intr-o postare pe Facebook referitoare la datoriile acumulate de PSD si PNL, ca "in loc sa dam bani pentru educatie si sanatate", se finanteaza campaniile electorale ale "acestor partide corupte", amintind de legea finantarii campaniilor electorale care a fost adoptat anul trecut.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

"PNL a solicitat acum rambursarea de catre stat a peste 18 milioane de lei, din sumele cheltuite in campanie, iar PSD aproape 15 milioane de lei. Practic, in loc sa dam bani pentru educatie sau sanatate, finantam din bugetul public campaniile electorale ale acestor partide corupte si clientelare" a scris Armand, intr-un mesaj care pleaca de la un material realizat de Digi 24 privind datoriile celor doua partide.

Armand raspunde, in acest mesaj, acuzatiei ca Uniunea Salvati Bucuresti, a fost sponsorizata de George Soros. "Au fost lansate tot soiul de minciuni si de manipulari in privinta USB in spatiul public. Ba ca suntem finantati de Soros si ca servim interese straine, ba ca suntem cu Rusia, chiar si atacuri referitoare la familia mea sau a lui Nicusor Dan. Toate aceste lucruri sunt minciuni difuzate de marile partide clientelare care nu se pricep decat la campanii negative si la manipulari," afirma Armand, consilier local in Sectorul 1 din partea Uniunii Salvati Bucurestiul.

Digi 24 relateaza ca partidele au datorii cumulate de 65 milioane de euro, datorii din campaniile electorale vechi.

Situatia financiara publicata pe site-ul Ministerului de Finante arata ca PNL trebuie sa plateasca peste 25 de milioane lei, mai multor firme. "Un partid care vrea sa conduca o tara trebuie sa se conduca in primul rand pe el si sa nu creeze probleme altora", a declarat secretarul general al partidului, Ilie Bolojan.

Conform Autoritatii Electorale Permanente, PNL si PSD au cerut rambursarea celor mai mari sume dupa locale. Liberalii cer peste 18 milioane de lei, iar PSD peste 14,6 milioane de lei.