Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca va demisiona din fruntea partidului daca, dupa alegerile parlamentare, se va face un guvern de uniune nationala cu PSD, chiar daca acest lucru va fi cerut de presedintele Iohannis, potrivit Mediafax.

'Da, eu imi dau demisia daca guvernul se face cu PSD-ul'', a raspuns Alina Gorghiu, intrebata la B1Tv ce va face in cazul in care presedintele Iohannis va cere PNL formarea unui guvern de uniune nationala alaturi de PSD.

''Eu incerc sa va transmit mesajul ca nu se va face un guvern cu PSD, asta incerc sa va transmit'', a adaugat ea.

Copresedintele PNL a precizat ca decizia de a nu accepta ''absolut niciun fel de pact cu PSD'' a fost votata in statutul partidului si ca are ''o convingere intima'' ca presedintele Iohannis va nominaliza un premier din randul liberalilor.

''Ne-am ars de foarte multe ori, avem dispoziţie în statut că nu facem nimic cu PSD (…) Preşedintele niciodată n-a ieşit din limitele constituţionale. Va ţine cont de opinia partidelor politice din parlament, va ţine cont de propunerile de prim-ministru şi am o convingere intimă că întotdeauna va considera oferta PNL mai bună decât un preşedinte condamnat definitiv'', a concluzionat ea, reiterând că propunerea de premier a PNL va fi anunţată până la începerea campaniei.