Presedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat miercuri ca Traian Basescu este propunerea PMP pentru functia de premier dupa alegerile din toamna si ca partidul va incepe sa formeze un guvern din umbra si sa scrie un program de guvernare, transmite News.ro. Declaratie vine dupa ce Basescu a declarat, la finalul congresului de fuziune UNPR-PMP, ca cel mai bun profil de premier este el.

Valeriu Steriu, Traian Basescu si Eugen TomacFoto: Facebook - Valeriu Steriu

"N-am discutat despre premier. A spus ca ar fi cel mai bun premier si intradevar este in clipa de fata prima propunere a PMP. Este normal sa fie asa. Vom scrie mai intai un program de guvernare, care va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de ministri. De astazi (n.r. - Traian Basescu) este o propunere si o vom sustine. Are toate competentele necesare. Vom avea insa si o asezare pe executiv, in prima forma. Trebuie sa avem in toamna un scor destul de bun ca sa intram in Parlament", a spus Steriu.

Intrebat daca sunt sanse reale ca PMP sa propuna la toamna un premier, Steriu a spus: "Sunt sanse reale. Nu e tinta noastra pentru toamna, tinta noastra e un scor cat mai bun la Parlament".

"Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu", a raspuns Traian Basescu, zambind, atunci cand a fost intrebat daca ar fi de acord cu declaratia lui Valeriu Steriu care afirmat ca l-ar putea sustine pe Ciolos pentru un nou mandat.

Totodata, Steriu a spus ca PMP va propune ca data alegerilor sa fie 30 noiembrie - Sfantul Andrei, intr-o zi de miercuri, pentru ca datele propuse de Guvern nu sunt fezabile.

"Deocamdata sunt probleme reale cu data alegerilor pentru ca datele propuse - 4 sau 11 decembrie - nu sunt variante fezabile. Posibil sa analizam o varianta in premiera ziua de 30 noiembrie, zi de miercuri, pentru alegeri generale. Atlfel ne vom duce cu constructia Guvernului undeva in zona Craciunului. E analiza pe care am avut-o in cursul duminetii cu domnul Basescu, cu colegii. 30 noiembrie e o zi libera, de Sfantul Andrei", a mai spus Steriu.