​​Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, intr-un interviu acordat DCNews, ca amnistia si gratierea nu ar reprezenta solutii pentru criza din puscarii intrucat multi dintre detinutii eliberati ar recidiva. Intrebata daca isi doreste sa fie premier, Gorghiu a afirmat ca nu ar fi potrivita pentru aceasta functie si a spus ca varianta Catalin Predoiu nu mai poate fi luata in calcul, dupa esecul acestuia la alegerile pentru Primaria Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata despre criza din penitenciare, Gorghiu a afirmat: “Daca te uiti pe niste cifre care iti arata ca 75% dintre detinuti sunt recidivisti atunci te intrebi in ce masura tema amnistiei si gratierii este o masura care paote functiona in Romania. Eu vad necesare un set de masuri, una singura nu va functiona. Daca maine amnistiati si gratiati detinutii pe anumite criterii, o sa vedeti ca o mare parte din cei eliberati se vor intoarce in penitenciare. Asta se intampla pentru ca in detentie nu sunt reeducati si nu sunt integrati in societate.”

Despre functia de premier:

“Nu cred ca un prim-ministru in persoana mea ar fi cel mai potrivit,” a spus Gorghiu, completand ulterior ca, in schimb, este foarte posibil sa candideze la congresul de anul viitor al partidului pentru functia de presedinte. “Anul viitor este foarte posibil sa candidez pentru functia de presedinte PNL”.

Intrebata daca mai poate fi o optiune Catalin Predoiu: “Cred ca momentul esecului de la Bucuresti, care apartine partidului nu lui Catalin Predoiu, il mai califica pentru aceasta pozitie. Suntem un partid pragmatic care isi doreste sa castige alegerile. Calculul pragmatic ma face sa cred ca nu va fi Catalin Predoiu aceasta persoana.”

“Premierul trebuie sa fie membru de partid, nu poate sa fie independent”, a mai spus Gorghiu, intrebata din nou de posibilitatea ca Ciolos sa fie premier chiar daca nu se inscrie in PNL, asa cum de altfel a anutat.

Despre Uniunea Salvati Romania: acest partid care s-a concentrat pe salvarea Bucurestiului trebuie sa isi extinda structurile la nivel national ca sa salveze Romania. E foarte greu sa iti faci structuri la nivel judetean. Eu am toata aprecierea fata de USB, dar sa faci un partid in 5 luni jumate este foarte dificil. Poate sa bata frumos vantul dinspre est (si sa ii ajute sa creasca)”.

Gorghiu a repetat faptul ca PNL nu va face nicio alianta pre-electorala, insa nu exclude colaborarea cu ALDE in parlament, partenerul PSD in acest moment. “Nu exclud o majoritate cu ALDE, indiferent ce spune Tariceanu acum” a spus ea.