Liberalii transmis ca fuziunea dintre PMP si UNPR "nu reprezinta o surpriza" pentru PNL, ci doar "oficializarea unui mariaj neformalizat care dureaza de ani de zile intre Traian Basescu si Gabriel Oprea" si "un gest disperat de supravietuire al liderilor PMP si UNPR".

"Partidul National Liberal considera ca fuziunea dintre PMP si UNPR nu reprezinta o surpriza. Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care dureaza de ani de zile intre Traian Basescu si Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios. Relatia dintre liderii PMP si UNPR este demult cel putin o colaborare foarte buna, daca nu o prietenie stransa", se arata intr-un comunicat difuzat marti seara de PNL.

Potrivit sursei citate, "Gabriel Oprea este un personaj reevaluat in repetate randuri de Traian Basescu, de la "Mafia lui Nastase" si "lacheul lui Ponta" la "general avansat de 4 stele"", iar "PNL considera ca asa-zisa fuziune este doar un gest disperat de supravietuire al liderilor PMP si UNPR".

PNL mai sustine in comunicat ca "prin aceasta alianta se confirma faptul ca am trecut de la 2 partide mici la o fuziune al carui potential electoral se apropie de marja de eroare".

"PMP nu face altceva decat sa se transforme in "solutia imorala" a democratiei romanesti", afirma PNL.

Presedintele PMP Traian Basescu si presedintele UNPR Valeriu Steriu au anuntat impreuna, marti, fuziunea prin absorbtie dintre PMP si UNPR. Noul partid se va numi, astfel, tot Partidul Miscarea Populara, va fi condus de Basescu si isi va pastra insemnele. Fiecare partid va avea cate doi prim-vicepresedinti si cate un presedinte executiv, potrivit anuntului facut de Basescu.