Numirea lui Tudor Tim Ionescu ca viceprimar al Capitalei in urma propunerii lui Calin Popescu Tariceanu a provocat certuri in sedinta comisiei de fuziune a ALDE, reunita marti, potrivit unor surse politice. Copresedintele Daniel Constantin a vorbit chiar de desfacerea fuziunii dintre cele doua partide care formeaza ALDE - PC si PLR - fara insa a exista o propunere concreta in acest sens, au relatat sursele pentru HotNews.ro.

In ciuda faptului ca Tudy a demisionat in urma controverselor iscate de scandalurile in care a fost implicat, nici noua numire vehiculata sa ii ia locul acestuia - Tomnita Florescu, tot din partea ALDE - nu este agreata de toata lumea din conducerea partidului.

In acest context, Constantin ar fi mentionat chiar desfacerea fuziunii, insa nu a facut o propunere in aceasta directie, potrivit acelorasi surse. Constantin ar fi spus in sedinta partidului ca este nemultumit cu modul discretionar in care Tariceanu ia deciziile in ALDE. Reamintim ca au aparut informatii ca Tudy Ionescu ar fi finul lui Tariceanu.

Sedinta cu scantei de marti nu s-a finalizat cu nicio decizie, astfel ca aceasta va trebui sa reuneasca din nou in viitorul apropiat.

Surse politice au declarat luni pentru HotNews.ro ca Tudor Tim Ionescu, alias Tudy, va fi inlocuit de Tomnita Florescu, decizia fiind luata cu o seara inainte de liderii PSD Liviu Dragnea si ALDE - Calin Popescu Tariceanu.

Tomnita Florescu este consilier general din partea ALDE. Aceasta este de profesie arhitect, fiind profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, catedra Proiectare de Interior si Design.