Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni ca Biroul Politic al partidului a votat ca, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, PNL sa nu aiba nicio colaborare cu PSD.

"S-a discutat tema aliantelor post electorale, a fost un vot prin care s-a exprimat foarte clar opinia: indiferent de rezultatul alegerilor parlamaentare, PNL nu va face nicio colaborare cu PSD" a afirmat Gorghiu, in contextul declaratiilor privind un guvern de uniune nationala.

Amintim ca vicepremierul Costin Borc sustine varianta ca Romania sa aiba, incepand din toamna, un guvern de uniune nationala care "ar aduce beneficii pentru tara, mai ales in negocierile care vor urma la nivelul Uniunii Europene, dupa Brexit". In plus, Costin Borc considera ca Dacian Ciolos ar trebui sa ramana premier si dupa alegerile din toamna. "Ciolos, daca va fi premier in decembrie sau dupa alegeri, va fi premierul unui guvern politic. Ca va fi monocolor, de alianta sau de uniune nationala, rezultatele alegerilor vor demonstra", a declarat Costin Borc la emisiunea "In fata ta" de la Digi 24.