Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminica, la Antena 3, ca si-ar dori ca PNL sa aiba ca propunere de premier "un om ca Dacian Ciolos (...) ca tipologie", insa a subliniat ca este posibil sa fie o diferenta intre ce isi doreste ea si ce se va intampla de fapt, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata daca si-ar dori ca Dacian Ciolos sa fie premier in toamna, Gorghiu a raspuns: "E foarte mare diferenta intre ce imi doresc eu si ce o sa se intample. Da, eu mi-as dori ca un om ca Dacian Ciolos sa fie propunerea noastra ca prim ministru. De la ce imi doresc eu, la ce isi doreste Ciolos s-ar putea sa fie o mare diferenta insa atunci cand am facut declaratia vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim ministru".

In opinia Alinei Gorghiu, PNL nu poate sa vina "cu o propunere de prim ministru o persoana care e condamnata": "Nu pentru ca as avea ceva cu alte propuneri venite din alte partide. Dar ganditi-va la cancelariile europene, ganditi-va la ce s-ar fi spus la summit-ul NATO, asa pe coridoare, in discutiile informale, la Consiliul European pe tema asta. Evident ca acel candidat de prim ministru trebuie sa aiba experienta administrativa, trebuie sa aiba un profil integru, trebuie sa aiba un istoric compatibil cu cel al PNL."

Liderul liberal a precizat insa ca nu a avut o asemenea discutie cu premierul Dacian Ciolos: "Singura discutie care a razbatut in spatiul public la o sedinta la care a avut amabilitatea domnul Ciolos sa participe a fost legata de prezenta sa in randurile PNL. Explicatia a dat-o si public, a dat-o si in sala si a spus foarte fair: 'Eu am un mandat de om care nu e implicat politic, vreau sa va asigur ca acest lucru va ramane asa pana la sfarsitul mandatului meu de prim ministru'. N-am avut nicio altfel de discutie."

Pe de alta parte, copresedintele PNL a mai afirmat ca "e o mare performanta" pentru actualul Guvern faptul ca nu a fost implicat in scandaluri de coruptie si ca a reusit sa asigure o crestere economica in primul trimestru al acestui an: "Eu nu am auzit scandal de coruptie legat de acest guvern. In general ni se reproseaza atunci cand suntem la guvernare multiplele evenimente care au in prim plan fapte de coruptie. (...) Pe mine ma bucura faptul ca e un guvern care iti asigura stabilitate economica pe termen scurt, ca un an de zile nu poate fi catalogat ca un termen lung. Este un guvern care pe primul trimestru din 2016 a avut o crestere economica de 4,2% raportat la primul trimestru din 2015. Vorbim de un guvern care nu a alocat din Fondul de rezerva cum a facut cel dinainte nu stiu cate milioane de euro alocari ilegale catre primari de o anumita culoare."