Vicepremierul Costin Borc sustine varianta ca Romania sa aiba, incepand din toamna, un guvern de uniune nationala care "ar aduce beneficii pentru tara, mai ales in negocierile care vor urma la nivelul Uniunii Europene, dupa Brexit". In plus, Costin Borc considera ca Dacian Ciolos ar trebui sa ramana premier si dupa alegerile din toamna. "Ciolos, daca va fi premier in decembrie sau dupa alegeri, va fi premierul unui guvern politic. Ca va fi monocolor, de alianta sau de uniune nationala, rezultatele alegerilor vor demonstra", a declarat Costin Borc la emisiunea "In fata ta", care urmeaza sa fie difuzata duminica la Digi 24.

Costin BorcFoto: Hotnews

Intrebat daca ar fi bine ca Dacian Ciolos sa ramana premier din toamna, Costin Borc a raspuns "Da, personal cred".

"Nu m-as feri de ideea unui guvern de uniune nationala. Ar putea da stabilitate unor planuri, o putere pozitiva Romaniei la negocierile despre Uniunea care va urma", a adaugat actualul ministru al Economiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara recent ca partidul pe care il conduce nu sustine ideea unui guvern de uniune nationala: "Romania nu este nici in criza politica, nici in criza economica, nici de alta natura. PSD nu sustine ideea unui guvern de uniune nationala."

Zilele trecute, si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a adus in discutie tema Guvernului de uniune nationala. El a afirmat ca la consultarile care au avut loc la Cotroceni cu partidele, presedintele Klaus Iohannis ar fi propus aceasta idee. Calin Popescu Tariceanu nu a participat insa la acest consultari, iar cei care au mers la Cotroceni l-au contrazis si au declarat ca nu s-a discutat despre o astfel de varianta.