Deputatul Ionut Stroe a fost desemnat, vineri seara, in cadrul Comitetului Judetean Executiv al PNL Dolj, presedinte interimar al filialei Craiova, in locul lui Stefan Stoica care detinea aceasta functie de circa o luna de zile, transmite Agerpres.

Presedintele PNL Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca, potrivit unei negocieri la nivelul central al partidului, presedintele filialei Craiova trebuie sa fie unul dintre reprezentantii "vechiului PNL", in conditiile in care presedintele organizatiei judetene provine de la "fostul PDL".

"A fost o negociere la nivel central in momentul in care s-a desemnat presedinte unic al organizatiei judetene PNL, potrivit careia presedintele PNL Craiova trebuie sa fie un reprezentat al vechiului PNL. Iar colegii liberali de la vechiul PNL Dolj l-au desemnat pe Ionut Stroe pentru a ocupa functia de presedinte al PNL Craiova", a afirmat Nicolae Giugea.

Potrivit sursei citate, Stefan Stoica, care era prim-vicepresedinte al PNL Dolj, a fost desemnat vineri seara si prim-vicepresedinte al filialei Craiova. Stoica a fost desemnat pe 10 iunie presedinte interimar al PNL Craiova dupa ce Pavel Badea si-a dat demisia din aceasta functie in urma rezultatului de 12,7% obtinut in calitate de candidat al partidului pentru Primaria Craiova.

Surse liberale au declarat, pentru Agerpres, ca mai multi primari liberali s-au declarat nemultumiti de schimbarile la nivelul conducerii PNL Craiova, afirmand ca nu numai Pavel Badea trebuie sa raspunda pentru rezultatul slab la alegerile locale. De asemenea, primarii au solicitat cel putin un loc eligibil pe lista partidului la alegerile parlamentare pentru ca unul dintre ei sa poata sustine in Parlament initiative pentru rezolvarea problemelor administratiei locale. AGERPRES/(AS - autor: Maria Mitrica, editor: Mirela Barbulescu)