Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a criticat vineri seara Cabinetul Ciolos, apreciind ca actul de guvernare este unul "foarte slab" si afirmand ca vinovat de acest lucru este premierul, deoarece el si-a ales echipa de ministri cu care lucreaza, transmite Agerpres.

"Este o neperformanta serioasa. Vorbim, practic, de un act de guvernare foarte slab, o guvernare foarte proasta. Vorbim de o perioada in care acest guvern s-a remarcat prin niste expresii, prin niste afirmatii ale unor ministri, cum n-a mai indraznit niciun ministru din Romania sa le faca", a declarat liderul PSD la Antena 3, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a apreciat ca premierul este cel responsabil de modul in care se desfasoara activitatea Guvernului, pentru ca acesta este cel care isi alege echipa de ministri cu care lucreaza.

"Noi putem spune ca domnul Dacian Ciolos a fost un ministru bun, a fost un comisar european bun, dar, dupa parerea mea, pentru faptul ca Guvernul are o prestatie asa proasta inseamna ca de vina este prim-ministrul pentru ca singur si-a ales ministrii, el este cel care conduce echipa, cel putin la vedere, si asta inseamna ca functia de prim-ministru este grea pentru dumnealui", a aratat Liviu Dragnea.

Solicitat sa comenteze afirmatia "conduce (...), cel putin la vedere", presedintele PSD a spus ca "foarte multe voci din guvern" afirma ca ar exista "un guvern paralel".

"Sunt peste 200 de posturi la Cancelaria primului ministru. Foarte multe voci din guvern, inclusiv ministri, secretari de stat, spun ca, de fapt, cel care conduce in mod executiv, in mod efectiv, este seful Cancelariei, domnul Dragos Tudorache, daca nu gresesc. Se vorbeste din ministere, se pare ca intentia a fost sa se dubleze ministerele la Cancelarie. Practic, oamenii vorbesc ca exista un guvern paralel si exista foarte multe flexiuni intre Cancelaria primului ministru si ministere, sunt dublate actiunile, (...) este o lipsa de coerenta care, pana la urma, se vede si in actul de guvernare", a adaugat presedintele PSD.

Dragnea a mai spus ca a fost informat la telefon de premier despre recentele remanieri guvernamentale, fara sa fie vorba de o consultare intre cei doi, si ca si-a exprimat nemultumirea pentru ca ministrul Agriculturii nu a fost schimbat din functie.

"Nemultumirea a fost generata de doua cauze. Una este fundamentala - a trecut o motiune simpla impotriva dumnealui si, in continuare, este in Guvern. Asta este o lipsa totala de respect a primului ministru fata de Parlamentul care l-a investit in functie. (...) A doua cauza este ca in agricultura, in acest an, Ministerul Agriculturii a facut foarte mult rau, in sensul ca n-a acordat subventiile la timp ¬ nici acum nu este finalizat procesul de acordare a subventiilor si deja aproape se termina recoltarea la grau. Pe fondurile europene din agricultura lucrurile sunt aproape blocate si nu stie nimeni cand vor fi deblocate. Deci, anul 2016 poate fi un an compromis pentru agricultura, cu greutati foarte mari pentru fermieri", a punctat presedintele PSD.