Consilierul general USB Nicusor Dan a declarat, joi seara, ca in urma votului exprimat in sedinta extraordinara a CGMB nu a fost inclus in niciuna dintre comisiile de specialitate si a pus acest lucru pe seama unei 'ambitii copilaresti' a celor nemultumiti de faptul ca in urma solicitarilor Uniunii a fost necesara retiparirea buletinelor de vot, potrivit Agerpres.

El a precizat ca USB nu si-a dorit sa ocupe functiile de presedinte sau secretar in comisiile de specialitate, dar a tinut ca numarul de locuri in comisii sa fie proportional cu numarul de voturi din CGMB.

'Noi avem 27% - 15 consilieri din 55 in cadrul CGMB - si vrem ca si in comisii sa avem 27%. Daca ar fi fost organigrama cum era initial, 16 comisii de cate 7 locuri, asta ar fi insemnat 112 pozitii, iar noi ar fi trebuit sa avem 30 de locuri. Am primit promisiunea ca vom avea cele 30 de locuri. Am facut nominalizarile si credeam ca totul e in regula. Azi, cand am venit la sedinta, ni s-a aratat o schema in care noi aveam cele 30 de nominalizari acceptate in comisii, numai ca erau mai multe locuri in comisii. Adica in loc sa fie toate comisiile de sapte, erau foarte multe dintre ele de noua membri. In total, in loc de 112 pozitii in comisii, erau 132. Atunci, conform procentului nostru, in comisii ar fi trebuit sa fie 36 si nu 30 de consilieri USB. Am cerut sa ni se mai dea sase pozitii in comisii, cat ni se cuvenea conform procentajului. Probabil s-au enervat ca din cauza asta au trebuit sa retipareasca buletine, sa faca o noua renegociere. Si, dintr-o ambitie copilareasca, m-au scos din cele doua comisii', a declarat Nicusor Dan.

El a adaugat insa ca, potrivit ordonantei 35/2002, care este un regulament-cadru de functionare al tuturor consiliilor locale, fiecare consilier trebuie faca parte din cel putin o comisie.

'E aberant ca eu sa nu fiu in nicio comisie si sa fie alti colegi de-ai nostri in cate trei comisii. Deci, vom incerca sa discutam cu ei la sedintele viitoare, astfel incat sa aducem mici schimbari in comisii, astfel incat sa fie echilibrate', a spus Nicusor Dan.

Totodata, consilierul general PNL Sorin Margarit a declarat, pentru AGERPRES, ca liberalii vor propune in sedinta urmatoare o remediere a acestei situatii.

'Noi, grupul PNL, o sa propunem la urmatoarea sedinta suplimentarea numarului de locuri de la comisii - pentru ca sunt unele comisii care au sapte locuri, altele au noua locuri -, astfel incat sa ii includem pe toti consilierii, pentru ca asa e legal si normal, ca fiecare consilier sa fie membru intr-o comisie de specialitate. Cel putin una, pentru ca altfel nu isi ia indemnizatia de consilier', a subliniat el.

Sorin Margarit a explicat ca indemnizatia de consilier se acorda pentru prezenta la sedintele ordinare (aproximativ 600 de lei) si pentru prezenta la comisiile de specialitate (300 de lei, indiferent de numarul sedintelor comisiei)