Clotilde Armand, consilier local la Sectorul 1 din partea USB, acuza "refacerea marii coalitii" dintre PSD si PNL prin alegerea celor doi viceprimari ai Capitalei si face o legatura intre "actuala administratie PSD a doamnei Firea si PNL, atat aripa penala Chiliman-Tariceanu, ALDE, cat si PNL-ul aflat teoretic in opozitie", prin viceprimarul "Tudy" Ionescu.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

Armand i se adreseaza si lui Ciprian Ciucu, consilier din partea PNL, despre care spune ca "ramane o persoana onorabila", afirmand ca USB nu va colabora cu actuala conducere a PNL, "cata vreme acest partid mimeaza opozitia si reforma interna."

Mesajul postat de Armand pe pagina sa de Facebook si replica lui Ciprian Ciucu:

"Alegerea noilor viceprimari de la Bucuresti marcheaza refacerea marii coalitii PSD-PNL, practic alianta politica ce a asigurat conducerea capitalei din 2008 incoace. Aceasta formula a fost patentata de vechiul primar Sorin Oprescu pentru a-si asigura majoritatea necesara in Consiliul General. Pentru ca a functionat foarte profitabil din perspectiva politicienilor, aceasta coalitie a fost extinsa la nivel national in 2011 prin formarea USL.

Practic, aceasta mare coalitie a asigurat celor doua partide linistea necesara pentru a-si derula nestingherite afacerile si a se infrupta din banul public, fara teama unei opozitii reale.

Si tocmai pentru ca formula s-a dovedit un real succes pentru politicieni, exista foarte multi oameni din actualul PNL care regreta disparitia de jure a USL, acestia gandindu-se cu nostalgie la perioada in care alaturi de PSD conduceau aproape toate structurile administratiei locale.

Prin alegerea domnului Tudor Ionescu, mai bine cunoscut drept Tudy Ionescu in presa de cancan din Romania, se reface legatura dintre actuala administratie PSD a doamnei Firea si PNL, atat aripa penala Chiliman-Tariceanu, ALDE, cat si PNL-ul aflat teoretic in opozitie. Nu e lipsit de semnificatie faptul ca domnul Ionescu este chiar fost asistent in cadrul biroului de europarlamentar al lui Cristian Busoi, nimeni altul decat presedintele interimar al organizatiei Bucuresti a PNL si unul dintre cei care au contribuit din plin la victoria PSD in alegeri.

De altfel, observam ca exista tatonari pentru o parafare a unei mari aliante post-electorale dupa alegerile parlamentare, alianta care sa aduca la putere un eventual guvern PSD-PNL al "interesului national". In fapt, ar fi o reeditare a USL cu scopul clar de a bloca lupta anti-coruptie, a stopa orice proces de reforma si a transa banul public dupa bunul plac al partidelor clientelare.

Am citit o relatare a domnului consilier local PNL Ciprian Ciucu referitoare la sferele de influenta din noua administratie PSD-ALDE de la Bucuresti, in care la final declara ca PNL Bucuresti este deschis colaborarii cu USB, daca USB doreste o astfel de colaborare.

Dincolo de oportunismul politic al domnului Ciucu, care a abandonat candidatura din partea M10 pentru un loc caldut intre consilierii PNL, domnia sa ramane o persoana onorabila, cu care USB va pastra legatura.

O spunem insa din capul locului, USB nu va colabora cu actuala conducere a PNL, cata vreme acest partid mimeaza opozitia si reforma interna. In schimb, suntem dispusi sa colaboram punctual pe proiecte benefice pentru bucuresteni, iar in perioada urmatoare consilierii USB vor anunta proiectele pe care le vor promova in consiliile locale."

Reactia, tot pe Facebook, a lui Ciprian Ciucu:

"Acest mesaj este fals. Fals, fals, fals. Și spune că primarii nemerituoși impuși de PSD/ALDE s-a făcut cu concursul PNL. Doamna Armand nu a fost in consiliu dar s-ar fi putut documenta de la colegii săi, prezenți aici, oameni cu care am schimbat mesaje amicale.

PNL a avut proporiul candidat, pe Cătălin Deaconescu. Punct. Pentru Cătălin a votat PNL si PMP. USB a votat împotriva candidaților PNL si PSD, evident majoritatea PSD/UNPR/ALDE a câștigat.

Uite cum propun să facem, dacă suntem oameni serioși. Eu vă dau cuvântul meu de onoare că voi fi mereu sincer și voi reflecta activitatea din consiliu exact așa cum este, fără neadevăruri și fără manipulări. Dacă voi miniți vreodată, îmi voi da demisia. Punct.

Am rugămintea la Clotile Armand (pe care și eu și anturajul meu o apreciem) să practice un discurs public onest, să prezinte lucrurile așa cum sunt, să acuze atunci când este ceva legitim de acuzat și să recunoască merite atunci cand acestea sunt de recunoscut. Atât și nimic mai mult.

Sper să colaborez foarte bine cu consilierii generali ai USB, impreună PNL si USB să fim avertizori de integritate in consiliu si, în comisiile de specialitate să fim bine pregătiți și cu ochii mașinațiunile majorității PSD/ALDE/UDMR.

Am încredere că ne vom înțelege și urez succes echipei USB din Consiliul General."