Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire in functie a noilor ministri propusi de premierul Dacian Ciolos: Mircea Dumitru in functia de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Petru Sorin Buse - ministru al Transporturilor, Maria Ligor - ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni si Dragos Tudorache, seful Cancelariei primului ministru, in functia de ministru interimar al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Cei 4 noi ministri au fost propusi de Dacian Ciolos marti, cand premierul a anuntat plecarea din Guvern a fostilor ministri Adrian Curaj - fostul ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Dan Marian Costescu - fost ministru al Transporturilor, Dan Stoenescu - fost ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni si Marius-Raul Bostan - fost ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

In cursul dupa-amiezii, cei patru ministri au depus juramantul in fata presedintelui Klaus Iohannis, care i-a avertizat pe acestia ca au "domenii sensibile si grele de pastorit".

Seful statului i-a transmis ministrului Transporturilor ca "toata lumea va fi cu ochii pe dvs ca sa miscati lucrurile" in domeniul infrastructurilor, in conditiile in care dispune de "nenumarate santiere incepute, abandonate sau in pregatire".

Klaus Iohannis a avut un mesaj si pentru ministrul Educatiei, un "domeniu drag" presedintelui: "Aveti grija de Romania educata".