Gabriela Firea a afirmat miercuri ca Liviu Dragnea, presedintele PSD, ar fi "foarte potrivit" pentru a fi prim-ministru, iar condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare cu suspendare nu a fost insotita si de o interdictie de a ocupa aceasta functie.

1Gabriel Firea si Liviu DragneaFoto: Hotnews

UPDATE Ce a spus Dragnea despre aceasta idee: "Sunt onorat de propunerea sau gandul unora sau altora, numai ca PSD va face aceasta propunere dupa alegerile parlamentare. Nu cad in capcana de a nominalzia un prim-ministru care sa fie "distrus" pana la alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este sa facem un proiect de guvernare, sa castigam alegerile si sa sa putem sa facem majoritatea cu ALDE".

Ulterior, intrebat despre conditia pusa de Victor Ponta ca Dragnea sa fie premier: "Sper sa treaca peste aceasta conditie."

Intrebat din nou despre relatia sa cu Victor Ponta, Dragnea a afirmat ca va repeta de cate ori va fi nevoie: "Tin foarte mult la Victor Ponta. Orice s-ar intampla, nu voi face niciodata un gest impotriva lui."

"Cred ca toate aceste lucruri trebuie sa fie analizate in BPN, in Comitetul Executiv. Exista o cronologie a evenimentelor politice si nu cred ca ar fi foarte abil din partea noastra sa anuntam inca de pe acum o astfel de atitudine politica. Bineinteles ca domnul Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru avand in vedere experienta mare a domniei sale atat in ceea ce priveste administratia publica locala, pentru ca a fost si vicepremier si din punct de vedere politic, avand in vedere ca este presedintele PSD ales in mod statutar la un Congres democratic", a declarat primarul General al Capitalei la sediul PSD, inaintea sedinte Biroului Permanent National, raspunzand unei intrebari.

Intrebata daca nu ar reprezenta o problema condamnarea lui Dragnea, Firea a raspuns: "PSD respecta Statutul, Codul deontologic, justitia, in hotararea care a fost luata nu se scrie nici un lucru care sa mearga intr-o zona de interzicere a ocuparii unor functii publice, prin urmare nu avem de ce sa ne gandim la astfel de aspecte cata vreme inclusiv hotararea judecatoreasca permite ca domnul presedinte sa ocupe orice pozitie ar putea si ar fi sustinut pentru aceasta atat de populatie, cat si de partid."

Si secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a declarat miercuri dimineata ca ar fi "o idee minunata" ca Dragnea sa fie premier, iar condamnarea liderului PSD este "a tuturor".

Fostul premier Victor Ponta a declarat marti seara, la Romania TV, ca l-ar vota pe Dragnea premier daca ar face alianta cu ALDE. "Voi sprijini cu toata inima sa fie premier Liviu Dragnea. L-as vota daca face alianta cu ALDE. Sustin din toata inima, cu toata convingerea, guvern PSD - ALDE, condus evident de un social-democrat, care e normal sa fie Dragnea", a precizat Ponta, potrivit Agerpres.

Exact in urma cu o luna de zile, Ion Iliescu a declarat pentru Digi 24 ca Dragnea ar putea sa fie premier din toamna, ca urmare a rezultatelor obtinute de PSD in alegerile locale. Potrivit acestuia, Dragnea ar avea "toate calitatile necesare" iar condamnarea sa nu reprezinta un impediment.

"Depinde ce vrea si el. Nu stiu daca isi doreste.E un om cu toate calitatile necesare pentru asa ceva, are si experienta politica de partid. A condus si o organizatie judeteana care se mentine la un nivela preciabil, a fost in Guvern, a dovedit calitati din acest punct de vedere. Si in fruntea partidului este apreciat, deci are toate calitatile necesare. Condamnarea e aberanta, pentru ce e omul judecat? A incalcat legea cu ceva? I se reproseaza ca a indemnat lumea sa iasa la vot", a spus Ion Iliescu, potrivit Digi 24.

A doua zi, raspunzand unei intrebari in acest sens, presedintele Consiliului Judetean Vrancea Marian Oprisan a declarata ca "Dragnea poate sa fie ce vrea in tara asta".