Deputatul Victor Paul Dobre, membru al delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a OSCE, a fost ales vicepresedinte al acestei organizatii, la cea de a 25-a sesiune anuala care a avut loc la Tbilisi, in Georgia, in perioada 1 - 5 iulie.

Victor Paul DobreFoto: cdep.ro

Noua structura de conducere a Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa este formata din presedintele Christine Muttonen (Austria) si vicepresedintii Victor Paul Dobre (Romania), Vilija Aleknaite Abramikiene (Lituania), Azay Guliyev (Azerbaidjan), Isabel Santos (Portugalia), Robert B. Aderholt (Statele Unite ale Americii), Kent Harstedt (Suedia), George Tsereteli (Georgia), Peter Bowness (Marea Britanie), Roberto Battelli (Slovenia), informeaza un comunicat citat de Agerpres.

AP a OSCE este dimensiunea parlamentara a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. A fost creata in aprilie 1991 si este formata din 323 de membri din cele 57 de parlamente nationale din statele membre ale OSCE.

Parlamentul Romaniei participa la AP OSCE de la infiintarea acesteia, in calitate de membru fondator cu drepturi depline, si are o delegatie permanenta formata din sapte parlamentari.