Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat ca, desi va initia un proiect de lege menit sa duca la reducerea supraaglomerarii din penitenciare, nu doreste sa creeze "niciun fel de asteptare publica" referitoare la amnistie si gratiere, potrivit Agerpres.

Raluca PrunaFoto: Agerpres

"Nu vreau sa fac referitor la acest lucru (n.r. - amnistiere si gratiere) niciun fel de comentariu. Nu vreau sa creez niciun fel de asteptare publica. Am spus ca voi lansa o dezbatere care nu exclude absolut niciun fel de optiune si in urma dezbaterii publice voi pune pe masa Guvernului, in primul rand, si apoi pe masa Parlamentului, proiectul de lege care va reflecta combinatia de optiuni, asa cum credem noi si cum reiese din dezbaterea publica, combinatie care va reusi sa descreasca, sper eu, supraaglomerarea (in penitenciare - n.red.)", a afirmat Raluca Pruna, marti, la Parlament.

Ministrul Justitiei a confirmat si ca exista o discutie pentru construirea a trei noi penitenciare: "Doua penitenciare noi, plus o discutie pentru un al treilea penitenciar. E corecta informatia. E in Strategia de Reformare a Sistemului Penitenciar din Romania, care a fost adoptata de Guvernul precedent."