Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat marti ca initiativa senatorului PSD Serban Nicolae privind protejarea intereselor nationale in activitatea economica nu este rea, dar a precizat ca ea trebuie analizata, transmite Agerpres.

"Ideea de a privatiza in continuare societati nationale, companii strategice care administreaza resurse ale Romaniei fara niciun fel de plan nu este un concept pe care PSD sa il sustina. Initiativa lui Serban Nicolae nu este o initiativa foarte rea. Trebuie sa ne uitam cu atentie pe ea. Ideea de a avea mai multa cumpatare in ceea ce priveste privatizarea este o idee pe care PSD o sustine si pe care o va rafina, nuanta si anunta in aceasta toamna", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Senatorul a depus, saptamana trecuta, la Senat un proiect de lege pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Initiativa prevede suspendarea, pentru o perioada de cinci ani, a privatizarilor societatilor comerciale, toate actiunile si activele dobandite prin infractiuni savarsite in procesul de privatizare urmand sa intre in proprietatea statului.

Proiectul se afla in dezbatere publica, urmand sa intre in dezbatere legislativa.

Din proiectul de lege:

"Art. 8 La data intrarii in vigoare a prezentei legi, se suspenda pentru o perioada de cinci ani aplicarea dispozitiilor OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, aprobata prin Legea nr. 44/1998 si a dispozitiilor Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 9 Prin exceptie de la dispozitiile articolului precedent, participatiile statului sunt admise la tranzactionare pe piete reglementate sau sisteme alternative de tranzactionare autorizate conform legii, daca la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent totalul activelor nu depaseste 1.500.000 lei."

Citeste aici proiectul de lege

Citeste aici expunerea de motive semnata de senatorul Serban Nicolae in numele initiatorilor