Integritatea si cinstea sunt asteptate in continuare de la politicieni, de la alesii locali si de la toti cei care fac parte din administratie, afirma presedintele Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis duminica, prin intermediul consilierul prezidential Simina Tanasescu, la evenimentul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul Zilei Justitiei, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In acest proces de consolidare a justitiei vreau sa va asigur ca aveti in mine un partener de dialog si un sustinator ferm pentru toate reformele care garanteaza lupta anticoruptie. (...) Faptul ca au existat cazuri izolate in care au fost alesi primari cercetati chiar condamnati pentru coruptie nu inseamna in niciun caz diminuarea sprijinului cetatenilor pentru lupta anticoruptie. Integritatea si cinstea sunt in continuare asteptate de la politicieni, de la alesii locali si de la toti cei care fac parte din administratie", a subliniat seful statului, in mesaj.

Potrivit lui Klaus Iohannis, prin activitatea specifica, justitia construieste sentimentul de dreptate in randul membrilor comunitatii, protejand 'cel mai de pret castig al democratiei' ¬ drepturile si libertatile fundamentale ale individului.

"In ultima perioada au avut loc numiri in functii de conducere in cadrul autoritatilor care fac parte din puterea judecatoreasca. In acest an, se vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor membri CSM si pentru alte functii de conducere din sistemul instantelor judecatoresti. Imi exprim convingerea ca atat cei numiti cat si cei alesi in functii la nivelul autoritatii judecatoresti vor mentine si vor promova necontenit cele mai importante valori ale democratiei europene - garantarea statului de drept, asigurarea si protejarea independentei justitiei in fata oricaror presiuni de natura politica sau economica si garantarea dreptului si libertatilor indivizilor", a subliniat Iohannis.

El a sustinut ca independenta justitie trebuie sa fie "cuplata" cu eficienta actului de justitiei in toate domeniile: "Trebuie sa facem trecerea de la consolidarea institutionala a puterii judecatoresti la eficientizarea maxima a serviciului public de justitie", a mai spus presedintele Iohannis.