PPNL ar putea decide sa mearga singur la alegerile parlamentare, au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse din PNL, afirmand ca in sedinta BPN de luni, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianta sau o fuziune cu UNPR si PSRO, desi acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbtie.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

''Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, in sedinta de luni, o alianta sau o fuziune cu UNPR si PSRO, desi atat UNPR, cat si PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbtie cu PNL, in schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare'', au declarat, pentru agentia de presa citata, surse din PNL.

Cel mai probabil PNL va merge singur in alegerile parlamentare din toamna, au mai spus surse din randul liberalilor.

''PNL, cel mai probabil, va decide sa mearga singur in alegerile parlamentare pentru ca mizeaza pe un scor politic bun care sa ii asigure formarea unei majoritati parlamentare in jurul propunerii de prim-ministru pe care o va face partidul'', au mai precizat aceleasi surse.

Biroul Politic National al PNL are loc luni la ora 13:00. UNPR a pierdut in ultima saptamana 15 parlamentari, printre care si presedintele fondator Gabriel Oprea, care si-a dat vineri demisia din partid si a anuntat ca se retrage din politica dupa ce isi incheie mandatul de senator. Cei mai multi dintre cei 15 au ales PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri intr-o emisiune TV ca are informatii ca UNPR ar dori sa aiba o noua discutie cu PSD, o eventuala intalnire urmand sa aiba loc saptamana viitoare.