Propunerea asociatilor revolutionarilor din orasele martir de a organiza o dezbatere care sa aiba ca tema respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor in Romania va primi tot sprijinul din partea PSD, a declarat vineri pentru Agerpres secretarul general adjunct al partidului, Codrin Stefanescu.

"Si cum mi s-a spus ca deja initiativa a starnit un maxim interes in randul presei din tara si al ONG-urilor locale, le-am recomandat sa invite la aceasta masa rotunda nu numai PSD, ci toate partidele parlamentare", a adaugat el.

Codrin Stefanescu s-a intalnit vineri, la sediul PSD, cu liderii revolutionari, reprezentanti ai organizatiilor si asociatiilor urmasilor eroilor martiri, celor raniti pe baricade in Revolutia din decembrie 1989, ai celor retinuti, arestati si torturati in beciurile fostei Securitati, ai luptatorilor care au supravietuit in orasele unde au existat punctele fierbinti ale Revolutiei - Timisoara, Sibiu, Arad, Cluj, Brasov, Braila, Craiova, Constanta, Galati, Buzau, Iasi si Piatra Neamt.

La intalnirea de vineri revolutionarii si-au reafirmat sprijinul pentru conducerea partidului si a PSD la viitoarele alegeri parlamentare. Totodata, ei au adresat rugamintea conducerii PSD sa devina co-organizator la o dezbatere cu tema "Drepturile si libertatile omului in Romania, la 27 de ani de la Revolutie".

La aceasta dezbatere, care se doreste a fi organizata la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august, la Parlament, vor fi invitati reprezentantii tuturor asociatiilor si organizatiilor nonguvernamentale care militeaza pentru drepturile omului si care lupta impotriva abuzurilor statului, Asociatia Magistratilor din Romania, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Procurorilor din Romania, Uniunea Juristilor din Romania, asociatii si organizatii din domeniul juridic, reprezentantii principalelor ambasade din tarile in care "democratia si libertatile nu sunt un lux", asociatii internationale care monitorizeaza respectarea drepturilor si libertatilor omului la nivel mondial si care au birouri la Bucuresti, reprezentanti ai organizatiilor/ asociatiilor si ligilor anti-comuniste din Europa si SUA.

Revolutionarii prezenti vineri la Bucuresti i-au spus secretarului adjunct al PSD ca deja au facut cunoscut la nivel teritorial intentia lor de a organiza aceasta masa rotunda, iar acesta i-a asigurat ca vor primi tot sprijinul din partea PSD pentru organizarea acestui eveniment, cu atat mai mult cu cat foarte multi dintre ei sunt membri fondatori ai partidului.

"Este a doua mare intalnire pe care PSD o gazduieste. Prima intalnire a fost in data de 17 iunie cu reprezentantii organizatiilor si asociatiilor de revolutionari din Bucuresti, cand acestia m-au rugat sa ii inmanez presedintelui PSD, Liviu Dragnea, o scrisoare prin care isi manifestau ingrijorarea fata de incalcarea drepturilor si libertatilor omului castigate cu mult sange in decembrie 1989", a precizat Stefanescu.