Daca presedintele Klaus Iohannis, din motive serioase, ii cere demisia unui sef de serviciu, cum ar fi SIE, PSD nu se va opune, a declarat vineri presedintele formatiunii, Liviu Dragnea.

"Daca presedintele Romaniei o sa-i ceara demisia unui sef de serviciu, SIE sa spunem, cu motive serioase, care tin de functionarea institutiei respective, nu ne opunem. Ne vom opune daca i se cere demisia pur si simplu, indiferent ca i-o cere presedintele Iohannis sau altcineva, pentru ca am votat impotriva lui MRU (Mihai-Razvan Ungureanu - n.r.) ca director al SIE. Dar acum vorbim de stabilitatea unui serviciu secret, care este conectat cu o retea de servicii secrete ale partenerilor nostri strategici si pentru tara e importanta stabilitatea si pentru conexiunea lor. Dar, daca presedintele, vreodata, pentru ca discutam de o informatie pe surse, o sa-i ceara demisia lui Razvan Ungureanu sau a altuia, cu motive intemeiate, nu ne vom opune, daca motivele vor fi serioase", a afirmat Dragnea la Antena 3, citat de Agerpres.

Intrebat cum comenteaza informatiile aparute pe surse conform carora liderul UNPR, Valeriu Steriu, ar putea fi viitorul sef al SIE, motiv pentru care negociaza cu PNL, Dragnea a spus: "Si pentru un post de director la SIE sa incerci sa rastorni atatea lucruri, sa duci aproape spre final un partid?"

El a adaugat ca Steriu nu l-a informat despre o astfel de intentie.

In ceea ce priveste majoritatea parlamentara, Liviu Dragnea spune ca aceasta se mentine prin venirea la PSD a demisionarilor din UNPR. "Majoritatea acum nu mai reprezinta o tinta in sine. Majoritatea e in continuare aceeasi, dupa aceste veniri si cele care vor mai urma, la Senat avem majoritate, la Camera avem majoritate. Majoritatea ne intereseaza ca sa mentinem stabilitatea acestei tari, asa cum am mentinut-o cu toata guvernarea asta tehnocrata pana la finalul mandatului. Si in rest nu stiu ce legi foarte importante vor veni", a aratat liderul PSD.

Intrebat daca PSD isi mai doreste o alianta cu UNPR, Liviu Dragnea a spus ca isi doreste "finalizarea discutiei", explicand ca decizia UNPR de a negocia cu PNL a lasat alianta cu PSD in incertitudine.