Gabriel Oprea a anuntat vineri ca pleaca din UNPR, partidul pe care l-a fondat in 2010, "pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica", iar la sfarsitului mandatului de senator se va retrage din politica.

Gabriel OpreaFoto: Guvern

Anuntul lui Oprea vine in contextul negocierilor dintre UNPR - PNL, dar si pe fondul acuzatiilor aduse de PSD presedintelui Klaus Iohannis pentru ca ar fi discutat despre aceste negocieri cu Gabriel Oprea si Valeriu Steriu.

Mesajul lui Oprea pe Facebook:

"Dragi prieteni,

In politica este important sa ramai fidel propriilor principii. Pe aceasta idee s-a bazat aparitia UNPR pe scena politica. Timp de aproape 6 ani am condus UNPR respectand aceste principii. La Putere sau in Opozitie, am facut ceea ce a fost bine pentru Romania si nu ceea ce a fost util pentru mine sau pentru partid. UNPR a sprijinit Romania in ultimii 6 ani si a asigurat stabilitate politica, intr-o perioada economica grea la nivel mondial. UNPR a sustinut guverne fara sa negocieze avantaje si privilegii. Singurele conditii pe care le-am pus partenerilor nostri au fost legate de protejarea drepturilor cetatenilor romani si in special ale militarilor si de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce tin de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica.

Voi sustine mereu proiectele ce tin de securitatea nationala, il voi sustine pe Presedintele Romaniei in tot ceea ce tine de acest domeniu si, pana la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice si sociale de care societatea are nevoie.

Pe fostii mei colegi, alaturi de care am fondat UNPR si alaturi de care am luptat in acesti 6 ani, ii voi pastra in suflet si ii asigur ca in mine vor avea intotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg sa-l urmeze. Orice ar face si in orice proiect politic s-ar implica, sa nu uite ca misiunea lor este sa faca bine pentru Romania si pentru romani.

Va multumesc tuturor si fie ca succesul sa fie de partea celor care il merita."