Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor confirma, intr-un comunicat de presa transmis vineri, discutiile de la inceputul saptamanii in cadrul carora fostul senator UNPR, in prezent PSD, Octavian Bumbu, a vorbit despre intalnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si Gabriel Oprea, afirmand ca nu pune la indoiala cele spuse de Bumbu. Comunicatul de presa vine la o zi dupa ce Dragnea a declarat joi ca stie de la un senator UNPR ca Gabriel Oprea a povestit ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis fuziunea UNPR-PNL, informatie despre care spunea ca "daca se dovedeste a fi adevarata, e foarte grav". La solicitarea Mediafax, presedintia a spus ca "ese sub nivelul presedintelui" sa se implice in asemenea negocieri.

De asemenea, Valeriu Steriu, presedintele UNPR, a negat ca a mers la Cotroceni pentru a discuta despre aceste negocieri.

Cu toate acestea, Fifor afirma ca "problema nu este cine a oferit informatia legata de discutiile de la Cotroceni. In acest caz, nu pun la indoiala veridicitatea celor spuse de noul nostru coleg, Octavian Bumbu, ci, daca se confirma ca intalnirea, privind posibila fuziune dintre PNL si UNPR, ar avea girul de la Presedintele tarii. In acest caz, separarea puterilor in stat ar fi doar o fraza neaplicata din Constitutie".

"Asa cum social democratii au decis la sedinta CEX de la Targoviste, conducerea partidului mentine posibilitatea unui dialog cu UNPR, intr-un termen rezonabil, insa spune transant ca PSD va merge singur la alegerile parlamentare, indiferent daca UNPR accepta, sau nu, fuziunea cu social-democratii" adauga Fifor, citat in comunicatul de presa.

La randul sau , Bumbu a afirmat joi pentru Mediafax ca ca au fost doar discutii informale in cadrul UNPR despre o intalnire intre liderii partidului si seful statului, sustinand ca nu Gabriel Oprea este cel care i-ar fi spus despre un eventual aranjament pentru fuziune.

"Poate a fost inteleasa gresit (declaratia - n.r.). Eu nu am participat la intalnire cu domnul Oprea. A fost o discutie in particular, in care se discuta si anterior, probabil am discutat si in contextul asta, ca s-ar fi intalnit (Klaus Iohannis - n.r.) nu stiu daca cu dl. Oprea, cu dl. Steriu. Erau niste discutii generale, nu o declaratie sau un punct de vedere oficial. Eu nu l-am vazut pe dl Oprea de doua luni", a declarat Bumbu.

El a mai spus ca, probabil, la mijloc este o neintelegere. "Au fost discutii, s-a dezbatut... Faptul ca a aparut aceasta dragoste subita pentru PNL din partea UNPR ar fi fost discutata la un nivel mai inalt. Am povestit ca se discuta, ca s-au facut discutii la un nivel mai inalt si ca ar fi fost aranjata treaba", a mai spus Bumbu.

HotNews.ro relata pe 22 iunie ca principalul motiv pentru care PNL insista pe formarea unei aliante cu UNPR este unul legat de palatul Cotroceni, si anume asigurarea unei majoritati in parlament pentru inlocuirea lui Mihai Razvan Ungureanu de la sefia Serviciului de Informatii Externe. Mai multe surse politice, inclusiv de la Cotroceni, declarau pe 7 iunie pentru HotNews.ro ca relatiile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-au racit mult in ultimele luni, acesta din urma fiind absent de la mai multe evenimente importante petrecute in ultima perioada.