Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat ca recunoaste "cinstit" ca nu stie de ce colegii sai din PSD au contestat la Curtea Constitutionala legea initiata si votata de PSD prin care se dezincrimineaza conflictul de interese pentru cei care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, comentand ca "daca intorci capul putin, mai apare ceva in parlament". In ceea ce priveste decizia de plagiat pe care a primit-o Victor Ponta, Dragnea a afirmat ca este una "discutabila" si ca nu crede ca va primi si in instanta o astfel de decizie.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Stiu ca este o obsesie pentru anumiti cetateni. Am inteles ca asta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui guvern. M-au sunat cativa fermieri care mi-au spus ca acum nici nu mai au nevoie de subventii, transportatorii nu mai au nevoie de autostrazi, e o veselie generala.(Decizia) este discutabila, pentru ca aceeasi comisie in alta componenta a luat alta decizie. (afirmatia falsa, intrucat CNATDCU a decis si in urma cu patru ani ca lucrarea este plagiat; cei care au decis ca nu a fost plagiat sunt cei de la Consiliul National de Etica - n.r.)" a spus Dragnea, afirmand ca isi doreste ca Ponta sa fie pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

"Victor va decide ce face in speta asta. Cine ne poate raspunde la intrebarea cine a avut dreptate? Eu nu cred ca va fi o decizie judecatoreasca impotriva lui Victor in acest caz.

Intrebat ulterior daca plagiatul este o tema minora in opinia sa, Dragnea a raspuns: "Nu, nu este, intra in derizoriu cand se joaca alba neagra."

Despre contestatia la CCR a legii care dezincrimineaza conflictul de interese:

"Trebuie sa recunosc faptul ca, ca presedinte al PSD, daca intorci capul putin mai apare ceva in parlament. Nu am inteles foarte bine de ce au contestat-o la curte, am inteles ca o parte din colegi, dupa ce s-a votat au hotarat sa conteste la curte pentru ca institutia suprema sa spuna daca este constitutionala sau nu. Recunosc cinstit nu am inteles gestul," a spus

Intrebat cum comenteaza declaratia de pe Facebook a lui Victor Ponta care a afirmat ca PSD transmite catre aliatii sai "impresia de aroganta si comportament de 'vataf judetean'", in legatura cu UNPR, Dragnea a raspuns: "Apreciez foarte mult ce a spus Victor Ponta si ascult si citesc cu mare atentie intotdeauna ce spune. Ne-am permis sa avem o atitudine corecta cu aliatii nostri, se pare ca nu suntem izolati totusi".

Declaratiile au fost facute inainte sedintei Comietului Executiv National al PSD de la Targoviste.