Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a sustinut, marti seara, ca este "trist" ca afirmatiile sale privind profesorii si sistemul de educatie au fost folosite in scopuri politice si sunt interpretate intr-un mod la care nu s-a gandit. Premierul Dacian Ciolos ii ceruse anterior ministrului Comunicatiilor sa-si ceara scuze si sa vina cu clarificari in urma afirmatiilor potrivit carora "profesorii isi bat joc de meseria lor" si parintii ar trebui "sa plateasca 100 de lei pe luna" pentru educatia copiilor ca sa simta ca nu e gratis, informeaza Mediafax.

Marius BostanFoto: VMB Partners

Intr-o postare pe Facebook intitulata "Dragi prieteni din online si din media", ministrul a scris ca se bucura de interesul pe care l-a starnit, dar e trist si regreta pentru ca declaratiile sale sunt folosite in scopuri politice, postarea fiind publicata in conditiile in care premierul Dacian Ciolos i-a cerut sa isi ceara scuze si sa vina cu clarificari.

Marius Bostan a mai spus ca interventia sa viza un sistem care sa permita profesorilor performanti sa fie mai bine platiti, iar acest lucru nu se poate face prin atitudini populiste.

Reamintim ca:Premierul Dacian Ciolos i-a cerut marti ministrului Comunicatiilor Marius Bostan sa isi ceara scuze si sa vina cu clarificari dupa declaratiile pe care le-a facut pe tema Educatiei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, informeaza Agerpres.

"Premierul Romaniei i-a cerut ministrului Bostan sa isi ceara scuze si sa vina cu clarificari pe aceasta tema. Comentariile domnului ministru nu angajeaza in niciun fel guvernul in acest moment, sunt regretabile din punctul nostru de vedere si ministrul va face clarificarile necesare", a spus Iolu, intr-un brifing la Guvern.

Intrebat daca prim ministrul ia in calcul si o remaniere a ministrului Bostan, Iolu a replicat: "Nu. Premierul i-a cerut domnului ministru sa isi ceara scuze. Noi am aflat cand eram in sedinta de guvern, urmatoarele etape, daca vor fi, vor fi la decizia premierului. Va veni cu clarificari de indata".

Ministrul Comunicatiilor Marius Bostan a afirmat marti, intr-o conferinta, ca unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici, aceasta justificare fiind o imbecilitate.