UNPR continua sa piarda membri, dupa ce si europarlamentarul Doru Frunzulica a anuntat ca paraseste partidul si se inscrie in PSD, ca urmare a "negocierilor purtate pentru fuziunea prin absorbtie a partidului cu PNL".

"In urma situatiei create in cadrul UNPR, constructie progresista de stanga, a negocierilor purtate pentru fuziunea prin absorbtie a partidului cu PNL, ca deputat european am luat hotararea sa raman membru al Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, alaturi de colegii mei din PSD si sa ma inscriu in acest partid, cel mai important partid politic din Romania.

Totdeauna am considerat ca printr-o politica de stanga bazata pe democratie, libertate, egalitate si solidaritate, justitie si securitate sociala, pe modernizare si dezvoltare, prin implementarea de politici pentru cei multi, o tara poate progresa mai repede, atat in interesul tuturor cetatenilor sai cat si al adancirii integrarii europene" se arata in comunicatul transmis de biroul de presa al PSD.

Frunzulica, fost deputat PSD, se inscrisese in partidul infiintat de Gabriel Oprea in 2011. El a fost ales europarlamentar in 2014 pe listele PSD-UNPR-PC.