Klaus Iohannis nu participa la summitul popularilor europeni care preceda sedinta Consiliului European, desi anul trecut a fost prezent la summit-ul PPE din decembrie, dupa cum rezulta din lista oficiala a participantilor (vezi foto). Aceasta absenta este inexplicabila in conditiile in care tema discutiei este extrem de importanta, viitorul UE dupa Brexit, iar toate celelalte tari din PPE sunt reprezentate fie la nivel de sefi de stat sau de guvern, fie la nivel de ministri sau vicepremieri.

Klaus Iohannis lipseste de la summitul PPE organizat dupa BrexitFoto: Hotnews
  • UPDATE 14. 25: Administratia Prezidentiala a precizat pentru HotNews.ro ca "programul presedintelui nu-i permite sa participe la summitul PPE"

Practic, Romania nu este reprezentata la summit-ul PPE. Nici PNL nu este prezent, deoarece invitatia a fost adresata sefului statului si nu este transmisibila. Desi a fost solicitata de HotNews.ro, Administratia Prezidentiala nu a explicat motivele absentei presedintelui Iohannis de la summitul PPE.

Iata mai jos sefii de stat care participa la reuniunea liderilor PPE:

Summit-ul este programat sa inceapa in jurul orei 13.00 (ora locala).

Dupa cum se vede din imaginea de mai jos, Klaus Iohannis a participat la summit-ul PPE de anul trecut din partea PNL.

Europarlamentarul Cristian Preda l-a acuzat, luni, pe Facebook presedintelui Iohannis ca nu participa la un summit programat chiar inaintea Consiliului European. "Mâine, înaintea ședinței Consiliului European, liderii PPE se reunesc la Bruxelles, pentru a-și coordona acțiunea. Din România nu participă nimeni, deși Klaus Iohannis a fost susținut în alegeri de PPE, iar Dacian Cioloș a fost afiliat la aceeași familie politică, în perioada în care era comisar. Nu e confirmat nimeni din România. E incredibil ce se petrece. Cum vrem să influențăm decizia, dacă ne auto-izolăm?", a scris Preda.