Europarlamentarul Cristian Preda scrie pe Facebook ca Romania nu este reprezentata de presedintele Klaus Iohannis la summitul liderul populari europeni de la Bruxelles, un summit programat chiar inaintea Consiliului European. "E incredibil ce se petrece. Cum vrem să influențăm decizia, dacă ne auto-izolăm?", scrie Preda.

Mâine, înaintea ședinței Consiliului European, liderii PPE se reunesc la Bruxelles, pentru a-și coordona acțiunea. Din România nu participă nimeni, deși Klaus Iohannis a fost susținut în alegeri de PPE, iar Dacian Cioloș a fost afiliat la aceeași familie politică, în perioada în care era comisar. Nu e confirmat nimeni din România. E incredibil ce se petrece. Cum vrem să influențăm decizia, dacă ne auto-izolăm?

Surse din Partidul Popular European au declarat pentru HotNews.ro ca o invitatie a fost transmisa presedintelui Klaus Iohannis, dar pana la aceasta ora nimeni de la Administratia Prezidentiala nu a confirmat participarea.

Porivit surselor citate, invitatia trimisa presedintelui e netransmibila, astfel ca Romania nu va mai putea fi reprezentata de altcineva din guvern sau din PNL.

Intalnirea sefilor de stat si guvern atat in summitul PPE (cel mai mare grup politic din Parlamentul European), cat si la Consiliul European este cruciala pentru viitorul Europei, intrucat cele doua intalniri au loc la cateva zile dupa Brexit.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a participat la un summit PPE in februarie, dupa ce anterior refuzase participarea la alte intalniri ale popularilor europeni.

La summitul PPE de dupa Brexit participa, printre altii, Jean Claude Juncker, Angela Merkel, Boiko Borisov, Viktor Orban, dar si alti presedinti si premieri din UE.