O eventuala fuziune a formatiunii liberale cu UNPR este "complicata tehnic si costisitoare ca imagine", a spus luni, pentru Mediafax, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, adaugand si ca, in aceasta situatie, nu pot fi eludate criteriile de integritate ale PNL sau programele si doctrinele.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"La prima vedere mi se pare complicat tehnic si costisitor la imagine. PNL nu poate renunta la criteriile de integritate. Adica nu putem juca in filmul 'pleaca Florea ca sa vina Ontanu' sau 'pleaca Scripcaru ca sa vina Oprea'. Daca exista o posibilitate ca PNL sa devina mai puternic, trebuie calculat cu creionul in mana. Mai e si problema programelor si doctrinelor. Adica, anul trecut stiam care e rostul unei coalitii in Parlament:'Ponta bye, bye' sau cum a fost la votul pentru Strategia Nationala de Aparare si pentru seful SIE", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Predoiu a facut si o analogie cu fuziunile din economie, unde este necesara o analiza SWOT, cand companiilor "le da prin cap" sa procedeze la acest tip de operatiune.

"Anul acesta e un context nou. In economie, firmele isi fac o analiza SWOT cand le da prin cap vreo fuziune. Si mai ales vorbesc cu consumatorii, adica publicul. E musai sa stim ce vrea electoratul nostru, mai ales cel dezamagit. Dar, nu m-as pripi cu concluziI. Co-presedintii au un mandat de negociere, sa il respectam. Vor veni la BPN si se va discuta, analiza, decide, eventual", a mai spus prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, saptamana trecuta, referitor la varianta unei fuziuni cu UNPR, ca exista discutii de colaborare cu toate partidele, in afara de PSD, si a precizat ca o decizie va fi luata in proxima sedinta Biroului Politic National al partidului.