Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, urmeaza sa fie audiat luni in Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, anunta Agerpres. La audiere urmeaza sa fie abordate, printre altele, aspecte ce tin de stadiul actual al absorbtiei fondurilor europene si strategia de reorganizare a activitatii ministerului de resort, precum si actiunile avute in vedere pentru cresterea performantei institutiilor cu atributii in absorbtia fondurilor UE si masurile concrete pentru accelerarea absorbtiei banilor europeni.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor EuropeneFoto: Hotnews

Audierea ministrului Fondurilor Europene va avea loc incepand cu ora 14:00, in sala de sedinte a Comisiei pentru afaceri europene.

"Ma astept ca domnul ministru sa explice de ce gradul de absorbtie a fondurilor europene pe anul 2016 este zero. Ma astept, in egala masura, ca ministrul sa ofere raspunsuri cat mai exacte cu privire la strategia proprie pentru stimularea unei mai bune absorbtii a banilor europeni si pentru urmarirea alocarilor pe axele de finantare, precum si cu privire la viziunea asupra rolului MFE in identificarea pe parcurs a nevoilor reale din domeniile programelor operationale, mai ales modalitatea in care se va asigura adaptarea acestora la solicitarile beneficiarilor. De asemenea, comisia noastra va readuce in discutie masurile vizate de MFE in ceea ce priveste Planul Juncker, in conditiile in care este o prioritate ca proiectele cu care vine Romania in cadrul Planului Juncker sa fie foarte bine tintite pentru a creste sansele lor de finantare", a declarat Ana Birchall, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor.