Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara ca este foarte important, in actualul context al Brexit-ului, sa se negocieze in favoarea intereselor romanilor care traiesc in Marea Britanie si a pledat din nou pentru necesitatea unui proiect de tara pentru urmatorii 20 - 25 de ani.

"Exista capacitate suficienta si la BNR, si la nivelul Guvernului sa gestioneze efectele Brexit-ului, dar asta nu inseamna ca cineva se culca pe o ureche. Cuvantul a fost (la consultarile de la Cotroceni - n.r.) sa ramanem in alerta toata lumea si vigilenti. Era aproape imposibil vineri ca cineva din Romania sau din alta parte sa evalueze toate consecintele acestei actiuni din Marea Britanie. Dar institutiile statului au inceput de vineri sa lucreze la mai multe planuri in functie de evolutia situatiei din UE si din Marea Britanie", a declarat Dragnea, duminica seara, la Romania TV, potrivit Agerpres.

El a spus ca preocuparile sunt mari si cel mai rau ar fi ca romanii sa intre in panica.

Liviu Dragnea a spus si ca exista un curent de euroscepticism care creste in multe tari, context in care nimeni nu se poate juca cu suveranitatea unui stat.

"Proiectul european se va redefini serios si, in acest context, Romania trebuie sa aiba un rol serios, o voce puternica in UE si nu cred ca trebuie sa mai stam in situatia in care sa stam mereu cu capul plecat sa ni se spuna ce avem voie sa facem, ce avem voie sa nu facem", a adaugat Liviu Dragnea.