Noul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a adresat, joi seara, in cadrul ceremoniei de depunere a juramantului, primarilor din cele sase sectoare, indemnandu-i sa demonstreze ca alcatuiesc o echipa puternica, o echipa care va face Bucurestiul sa infloreasca, asa cum s-a intamplat in Sectorul 3, informeaza Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"Incepand de luni dimineata, sa demonstram ca suntem o echipa puternica si impreuna vom rezolva cele mai urgente probleme ale Bucurestiului, pentru inceput, si imediat, in secunda urmatoare, sa facem in asa fel incat Capitala sa infloreasca, sa infloreasca asa cum s-a intamplat in Sectorul 3, pentru ca in rest e paragina. Aceasta paragina trebuie sa dispara, prin munca noastra de zi cu zi, a tuturor", a spus ea, in cadrul ceremoniei desfasurate la Teatrul Excelsior.

Edilul a adaugat ca Primaria Generala a Capitalei trebuie sa se implice mai mult in viata de zi cu zi a bucurestenilor si a exemplificat cateva dintre problemele existente, precizand ca in Sectorul 5 nu sunt suficiente crese si gradinite

"La Sectorul 6 - stiti foarte bine ca nu putem sa intram si sa iesim din Capitala, pentru ca este cea mai mare aglomeratie. In Sectorul 1, desi este cei mai modern sector al Capitalei, inca sunt strazi care arata mai rau decat in mediul rural. Nevoi sunt multe, totul e sa vrem, pentru ca va trebui sa putem sa le rezolvam", a subliniat primarul general.

Firea s-a adresat si presedintelui PSD, Liviu Dragnea, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, co-presedintelui ALDE, Daniel Constantin, de asemenea prezenti in sala, multumindu-le pentru faptul ca i-au promis sprijinul in vederea unor modificari ale legislatiei administratiei publice locale, modificari necesare pentru dezvoltarea Capitalei.

"Exista cateva modificari legislative necesare, pentru care va rog de pe acum sa imi acordati sprijinul parlamentar, pentru ca acestea sa poata fi dezbatute in procedura de urgenta, incepand din septembrie, pentru ca intr-un timp cat mai scurt, Primaria Generala a Capitalei sa poata semna parteneriate financiare cu primariile de sector si pentru a putea impreuna sa dezvolte proiecte necesare bucurestenilor. Trebuie sa colaboram", a precizat edilul.

Ea a remarcat prezenta in sala a primarilor din judetul Ilfov si le-a multumit pentru faptul ca au inteles ca Bucurestiul nu se poate dezvolta izolat.

"Trebuie sa respectam principiile zonei metropolitane, pe care le-au aplicat toate capitalele mari ale lumii. Vad aici in sala un specialist in atragerea de fonduri europene, impreuna cu care am avut o intalnire azi dimineata si citeam rapoartele care privesc Bucurestiul, Ilfovul si zona metropolitana, dar si despre milioanele de euro pe care le-am pierdut, pentru ca nu a existat interes sa se atraga fonduri europene pentru rezolvarea multelor probleme din Capitala", a precizat ea.

Firea a dezvaluit si o opinie personala, rugandu-i pe cei prezenti sa nu se supere si cerand incuviintarea lui Liviu Dragnea pentru a exprima aceasta convingere.

"In final, daca imi da voie domnul presedinte Dragnea, va spun un gand personal. (...) Nu va suparati domnilor, stiti cat va pretuim si stiti ca fara dvs putem sa facem multe, dar nu totul. Daca vrei sa afli ceva, vorbeste cu un barbat. Daca vrei sa se faca ceva, vorbeste cu o femeie. Va rog, vorbiti cu mine! Doamne ajuta!", a spus ea