.Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca i-a transmis premierului Dacian Ciolos nemultumirile sale fata de ministrii Justitiei si Agriculturii si a subliniat ca este decizia sefului Executivului daca ii schimba sau nu, informeaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: HotNews / DP

''Vin de la intalnire cu domnul premier Dacian Ciolos. Ne-am vazut la Guvern. Am discutat in primul rand despre nemultumirile mele, si cred ca nu sunt numai ale mele, despre cativa ministri din Cabinet. Decizia este a dumnealui daca ii mentine sau nu, fiecare isi asuma asta. De asemenea, despre prioritatile pe care le are pentru vara-toamna, i-am spus sa ni le trimita si sa ne uitam impreuna pe ele. Cel putin din punctul meu de vedere, daca sunt proiecte care dezvolta Romania, au toata sustinerea, numai sa avem cu cine sa discutam de la Guvern, pentru ca am vazut ca sunt preocupati mai mult de declaratii razboinice decat de a face'', a declarat Dragnea.

Intrebat la ce ministere se refera, el a spus ca la cel al Justitiei si cel al Agriculturii.

''Am inteles ca doamna (Raluca Pruna, ministrul Justitiei - n.r.) este preocupata de tirania Parlamentului. Din cate stiu eu, Parlamentul este pilonul fundamental al democratiei. Or, daca Parlamentul a pus Guvernul, Parlamentul are si dreptul sa voteze si sa adopte hotarari sau legi asa cum le dicteaza constiinta cetatenilor'', a sustinut Dragnea.

Liderul PSD a amintit ca ministrul Raluca Pruna a avut pozitii publice si cu alte ocazii.

''Inca am dreptul sa pot sa am niste puncte de vedere si sa fac niste solicitari. Doamna ministru al Justitiei, in afara de faptul ca a propus niste sefi de parchete si a scos o ordonanta in mod netransparent de modificare a Codului penal, nu stiu sa fi facut altceva. Si atunci, depinde de premier daca o mentine sau nu'', a adaugat Dragnea.

El a mentionat ca nu a primit un raspuns de la premierul Dacian Ciolos cu privire la solicitarile sale: ''Se gandeste, nu trebuia sa-mi spuna mie, ca doar nu e in subordinea mea''.

Intalnirea a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu, care a precizat ca cei doi au discutat despre proiecte importante pentru Guvern.

"Confirmam ca s-au intalnit, asa cum premierul s-a intalnit si cu alti lideri ai partidelor parlamentare. Au fost discutii despre proiecte importante pentru Guvern pentru care s-a cerut sprijin parlamentar", a afirmat Iolu.

Printre temele discutate s-au numarat aderarea la Spatiul Schengen si eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Canada, subiecte pe care premierul nu le doreste folosite in campania electorala. "Sunt doua dintre temele importante pentru Guvern iar premierul nu vrea ca ele sa fie folosite in campania electorala", a adaugat Liviu Iolu. A