Liviu Dragnea afirmat joi, intr-un interviu pentru DCNews, ca PSD discuta cu fiecare parlamentar UNPR in parte pentru a "vedea in ce masura fiecare dintre ei isi pot continua mandatul dupa alegerile parlamentare", potrivit Mediafax.

"Noi avem o relatie foarte buna cu parlamentarii UNPR, foarte buna. Am avut o sustinere guvernamentala impreuna si, dupa ce a picat guvernul nostru, in Parlament am avut o majoritate care a functionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care sa ne folosim de niste parteneri si apoi sa-i aruncam. Noi am fost dispusi, suntem dispusi sa discutam cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea in ce masura fiecare dintre ei isi pot continua mandatul dupa alegerile parlamentare" a declarat Dragnea, in contextul negocierilor pe care UNPR le are cu PNL.

"Planul este asa: sa-i pacaleasca cu fuziunea, nu-mi dau seama exact care-i interesul lor acum, poate Bucurestiul sau altceva, si dupa fuziune - sa zicem ca se realizeaza fuziunea, ei nerealizand inca nici fuziunea PNL - PDL, sa le spuna ca nu le mai pot da 18 mandate, nici macar 10 si, eventual, daca se da un mandat sau doua pentru cineva din conducerea UNPR, restul sa nu-i intereseze pentru ca este stilul cunoscut. In continuare oferta noastra este deschisa de discutii. Avem toata vara la dispozitie sa discutam, sa asezam lucrurile si sa vedem cum fiecare parlamentar se integreaza in organizatia noastra", a mai adaugat liderul PSD.

Dragnea a mai spus ca a fost surprins de discutiile despre fuziunea UNPR cu PNL, intrucat el ii propusese deja de doua luni lui Steriu o fuziunea PSD-UNPR.

"Eu, de exemplu, daca nu gresesec, de o luna, o luna si ceva, daca nu chiar doua luni, i-am propus domnului Steriu (Valeriu Steriu-presedintele UNPR-n.r.) proiectul de fuziune intre PSD si UNPR. De asta am ramas surprins, ca despre fuziunea PSD - UNPR n-am primit un raspuns clar, in schimb se cocheteaza cu fuziunea PNL - UNPR", a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus ca oferta facuta ramane valabila. "Eu n-am retras-o. Sigur ca a aparut o oarecare neincredere, in special in teritoriu, toate aceste discutii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Eu nici nu vreau sa intru la licitatie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid", a mai spus Dragnea.