Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, ca propunerea adresata lui Dacian Ciolos de a se inscrie in partid a venit din partea unui singur liberal, Marcel Vela, dar a precizat ca premierul a declinat-o motivand ca nu doreste sa intre in PNL in campania pentru parlamentare ca sa nu aiba probleme de constiinta, informeaza Agerpres. La randul sau. copresedintele liberal Alina Gorghiu a declarat ca PNL i-a solicitat premierului ca in cuprinsul codului administratiei pe care-l va prezenta la toamna sa includa o reglementare unitara in materie de incompatibilitati cu privire la primari.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

"Eu nu l-am invitat in partid. Un singur coleg, domnul Vela, haideti sa lamurim si aici, sa nu aveti alte nelamuriri. Domnul Vela (Marcel Vela - n.r.) i-a facut aceasta propunere, colegul nostru de la Caras. Suntem un partid democratic, fiecare poate sa spuna ce are de gand sa faca. Premierul i-a raspuns onest: 'nu intru in aceasta campanie electorala, asa inteleg, nu vreau sa am probleme de constiinta' si noi nu vrem sa-i cream probleme de constiinta domnului premier. Deci, lucrurile sunt clare", a declarat Vasile Blaga, intrebat despre invitatia adresata premierului Ciolos de a se inscrie in PNL.

Alina Gorghiu a declarat ca NL i-a solicitat premierului ca in cuprinsul codului administratiei pe care-l va prezenta la toamna sa includa o reglementare unitara in materie de incompatibilitati cu privire la primari.

"Va veni, dupa cum probabil ati aflat deja, in toamna cu un cod al administratiei pe care si l-a asumat de ceva vreme. Nu este finalizat. Ne-am manifestat speranta ca in cadrul acestui cod al administratiei va exista un capitol dedicat solicitarii constante a PNL de a avea o reglementare unitara in materie de incompatibilitati cu privire la primari, pentru ca tocmai si-au preluat mandatul sau isi preiau mandatul acum primarii din Romania", a declarat Alina Gorghiu, marti, la finalul intalnirii pe care conducerea liberala a avut-o la Parlament cu premierul Dacian Ciolos.

Legat de faptul ca senatorii PNL au votat pentru adoptarea legii privind pensiile speciale ale alesilor locali, Gorghiu a explicat ca liberalii au tinut cont de punctul de vedere al Guvernului, exprimat de un secretar de stat.

"Daca o sa va uitati pe raportul comisiei de specialitate o sa constatati ca pozitia exprimata de Guvernul Romaniei prin secretarul de stat, domnul Soare, a fost o pozitie de sustinere a acestei legi care se pare ca a fost pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Vazand pozitia Guvernului si cele spuse de colegii nostri din comisie evident ca s-a luat decizia sa votam acest proiect", a declarat copresedintele

Marti dupa-amiaza, premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu liderii liberali la Palatul Parlamentului, la solicitarea celor de la PNL.Gorghiu:PNL i-a solicitat premierului sa includa in codul administratiei o reglementare unitara privind incompatibilitatile primarilor