PNL Bistrita-Nasaud a decis sa il excluda din partid pe Jenor Beudean, fostul candidat pentru postul de primar al comunei Sieu-Odorhei din Bistrita-Nasaud, dupa ce acesta ar fi agresat o femeie pe strada in Bistrita. Sotul victimei a publicat pe Facebook relatarea celor intamplate si fotografii cu agresiunea, facute de un martor. La randul sau, Beudean a declarat pentru Bistriteanul.ro ca faptele au fost relatate "subiectiv" si ca ii va da in judecata "pe toti cei care m-au calomniat pe reteaua de socializare".

Imaginile cu Jenor BeudeanFoto: Facebook - Cristian Cezar Constantinescu

Alina Gorghiu despre incident: "Barbatul care a agresat o femeie in plina strada, in Bistrita, va fi exclus din PNL ca urmare a incidentului. Oamenii de genul acesta nu au nicio scuza si nu au nimic in comun cu PNL. Celei care i-a fost victima ii cer eu iertare pentru momentul prin care a trecut. Ma bucur ca a avut curajul sa faca public incidentul. Sper ca autoritatile sa-si faca treaba si sa inlature orice dubiu ca ar incerca sa-l favorizeze pe agresor."

Vezi ce povesteste pe Facebook Cristian Cezar Constantinescu: aici postarea completa si fotografiile).

  • "Pe data de 14 iunie 2016, in jurul orei 16:00, sotia mea se afla in Bistrita, pe Bulevardul Independentei, la trecerea de pietoni semaforizata, in zona BIG si dupa ce semaforul a aratat culoarea verde s-a angajat in traversare pe zebra. Dupa ce a facut cativa pasi, un autoturism marca Toyota, cu numar de inmatriculare BN30WVW a venit in viteza, in ciuda culorii rosii a semaforului (pentru sofer). Evident ca sotia mea s-a speriat pentru ca putea fi accidentata si a lovit cu piciorul in masina respectiva. Soferul a injurat-o si fiecare si-a continuat drumul.
  • Sotia mea a traversat intr-un final, dupa momentul de spaima, si a continuat sa mearga in partea dreapta, pe Bulevardul Independentei. Cand a ajuns la trecerea de pietoni de pe strada Solomon Halita, acelasi autoturism care trecuse pe culoarea rosie a oprit chiar pe trecerea de pietoni, soferul s-a dat jos si a lovit-o pe sotia mea peste fata, a bruscat-o, i-a rupt maieul si a agresat-o verbal. Ticalosul a continuat violent, a incercat sa o oblige pe sotia mea sa se urce in masina lui insa sotia mea s-a opus si a incercat sa sune Politia apeland numarul de urgenta 112.
  • Cand a vazut ca nu reuseste sa isi duca planul la bun sfarsit, si totodata ca existau martori care au privit impietriti la scenele la care am facut referire, s-a urcat in masina si a demarat in tromba.
  • Sotia mea a reusit sa cheme Politia, iar acestia au venit cam dupa jumatate de ora dupa producerea evenimentelor si dupa un al doilea apel catre ei.
  • Dupa cum am precizat, au existat martori,si, mai mult decat atat, exista camere de supraveghere ale Politiei Locale. Unul dintre martori a imortalizat scenele agresiunii la care a fost supusa sotia mea pe un aparat foto si ulterior, dand dovada de un spirit civic extraordinar, un adevarat roman, i-a adus un cd cu pozele.

Acesta spune ca sotia sa a depus plangere la politie si publica si Certificatul Medico-Legal.

"Biroul Politic Judetean al PNL Bistrita-Nasaud se delimiteaza categoric de orice act de violenta asupra unei persoane, cu atat mai mult asupra unei femei. Faptele imputate domnului Jenor Beudean, fostul candidat al PNL pentru primaria Sieu-Odorhei, sunt de o gravitate exceptionala, inacceptabile si nu pot fi sub nicio forma tolerate de Partidul National Liberal. Drept urmare, in cel mai scurt timp, Biroul Politic Judetean al PNL se va intruni in sedinta de urgenta cu propunerea de excludere din partid, in conformitate cu articolul 26, alin 1, litera h. din Statut.

Multumim, pe aceasta cale, persoanelor care au reclamat astfel de manifestari incompatibile cu o conduita morala si cetateneasca," se arata in comunicatul de presa transmis de filiala PNL Bistrita-Nasaud.

PNL informeaza in comunicat si ca Beudean nu mai detine nicio functie de conducere in cadrul PNL Bistrita-Nasaud din 15 aprilie 2016, desi Beudean a anuntat vineri ca a demisionat din functia de vicepresedinte al organizatiei.

Ce sustine la randul sau Beudean, potrivit bistriteanul.ro:

  • "Imprejurarile in care s-a petrecut sunt descrise subiectiv in postarea de pe Facebook - preluata de dumneavoastra si urmeaza sa fie elucidate de organele de cercetare.
  • In data respectiva, in jurul orei 16.00, ma deplasam in municipiul Bistrita pe Bulevardul Independentei, directia Viisoara - Centru. Inaintea trecerii de pietoni, la circa 50 de metri, o masina a Politiei Locale circula in fata mea pe banda intai. A semnalizat dreapta si a oprit pentru a parca. Eu am oprit in spatele masinii de politie ca sa-i acord prioritate, apoi am pornit cu viteza intai si am ajuns prima masina la trecerea de pietoni pe banda intai cand culoarea semaforului pentru masini s-a preschimbat in verde.
  • In acel moment, pe trecere se afla o singura doamna despre care am aflat ulterior ca este Nicoleta Constantinescu. Ea traversa strada agale in timp ce vorbea la telefon.
  • Masinile aflate pe banda a doua asteptau sa treaca aceasta femeie strada, iar eu i-am facut semn cu mana sa se grabeasca fiind deja verde pentru masini. In acel moment, mi-a adresat cuvinte injurioase si m-a intrebat, ironic: "Ce vrei, fraiere?".
  • A continuat sa traverseze strada in acelasi ritm, iar in momentul in care am pus masina in miscare, s-a intors si a lovit-o cu piciorul, continuand sa ma injure. In aceasta situatie, am decis sa ma intorc la primul sens giratoriu pentru ca am crezut ca masina a fost avariata in urma loviturii ca sa ii cer sa mergem impreuna la echipajul de Politie Locala, aflat pe Bulevardul Independentei.
  • Intrucat a refuzat si a continuat sa-mi adreseze cuvinte injurioase si amenintari, am incercat sa o conving sa intre in masina pentru a merge impreuna la sediul Politiei Locale, moment in care s-a smucit si s-a tras inapoi.
  • Aceste secvente sunt imortalizate in fotografiile pe care le-ati publicat si nicidecum vreun act de agresiune. Intrucat nu am reusit sa o conving sa ma insoteasca la Politia Locala, am decis sa ma prezint singur si sa relatez ce s-a intamplat.
  • Ulterior am depus o plangere si la Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud cerand ca doamna sa fie cercetata pentru infractiunile prevazute la articolul 217 alineat 1 si articolul 202, alineat 1, Cod Penal intrucat am considerat ca mi-a creat un prejudiciu material si moral.
  • Am regretat imediat incidentul, motiv pentru care profit si de aceasta ocazie ca sa imi cer scuze doamnei Constantinescu. Mentionez insa ca am fost provocat sa reactionez intr-un mod nepotrivit de atitudinea doamnei care mi-a lovit masina si m-a jignit public.
  • Va informez ca urmare a celor petrecute, am demisionat din functia de vicepresedinte al PNL Bistrita-Nasaud, iar in perioada care urmeaza imi voi demonstra nevinovatia in justitie, urmand sa-i actionez in judecata pe toti cei care m-au calomniat pe reteaua de socializare, dovedind in felul acesta ca pentru ei nu exista prezumtia de nevinovatie si nici instante de judecata care sa dea sentinte pe baza de probe."