Decizia luata in BNP al PNL este o reactie tipica 'falsilor lideri', a liderilor politici care nu au simtul responsabilitatii, si este una abuziva, a declarat Theodor Paleologu, miercuri, pentru Agerpres, dupa ce conducerea liberala a decis excluderea din partid a deputatului si a senatorului Cristian Bodea.

Theodor PaleologuFoto: Medievalia.ro

'Sunt cazuri diferite. Domnul Bodea si cum mine nu am spus exact aceleasi lucruri. Eu sunt cel care a prevenit partidul de multa vreme, in mod constant, asupra riscurilor de a pierde in mod rusinos si lamentabil la Bucuresti. Este exact ce s-a intamplat. Ce s-a intamplat mi-a dat dreptate. Ori, ce s-a intamplat astazi este reactia tipica a falsilor lideri, a liderilor care nu au simtul responsabilitatii, care nu vad, nu inteleg ce se intampla si a caror singura reactie este sa-l dea afara din partid pe cel care a avut dreptate. In mod normal, daca oamenii astia erau lideri adevarati ma invitau cu covor rosu si-mi dadeau pe mana organizatia PNL Bucuresti. Sunt singurul care poate restabili partidul in Bucuresti, pentru ca inteleg bine acest oras si am spus exact ce trebuia sa facem pentru a nu pierde Bucurestiul', a spus Paleologu.

Deputatul liberal a adaugat ca 'Bucurestiul putea sa nu fie pierdut' de PNL la alegerile locale din 5 iunie si a acuzat conducerea PNL ca a dat Capitala PSD si a Gabrielei Firea.

''Ei sunt cei care au dat Bucurestiul pe mana PSD-ului - Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Busoi si in mod special Cezar Preda, care prin tonul pe care l-a dat campaniei lui Catalin Predoiu a facut un imens rau partidului discreditandu-l total pentru lunile care urmeaza', a mai spus Paleologu.

El a adaugat, cu titlu de 'profetie', ca sub actuala conducere 'PNL Bucuresti va ajunge sub 8%'. 'Ori, eu eram singurul care putea restabili situatia. Si-au taiat craca de sub picioare in mod iremediabil', a completat Paleologu.

Liberalul a evitat sa spuna daca va contesta decizia luata de BPN, dar a precizat ca se va consulta cu avocati in cursul serii. ''Evident ca e o decizie abuziva. E aberant sa dai afara pe cineva, nu numai pentru o opinie, ci, in plus, pentru o opinie corecta, care a fost validata de ce s-a intamplat. E un imens abuz, nu are niciun fel de baza statutara aceasta decizie, deopotriva idioata si ticaloasa in ceea ce priveste etica politica', a reafirmat el.

Paleologu a sustinut ca nu ia in calcul sa se indrepte spre un alt proiect politic. ''Eu imi vad de cursurile mele, fundatia Paleologu iradiaza in societate, iradiaza cultura, cunoastere. Cred ca fac un lucru extrem de important pentru societatea romaneasca cu cursurile mele. Pacat ca liderii partidului nostru sunt atat de opaci la orice fel de informatie de calitate, nu inteleg ce se intampla in Bucuresti. Asa cum spuneam si saptamanile trecute, avem o conducere lamentabila, iar decizia de astazi este confirmarea caracterului lamentabil al acestei conduceri care ne dirijeaza direct spre un dezastru inca si mai mare decat cel de la alegerile locale din Bucuresti', a conchis Paleologu