Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca Romania se va concentra in continuare pe lupta impotriva coruptiei, punctand ca in ultimii ani tara noastra a facut pasi semnificativi in eliminarea acestui fenomen. "Ca presedinte al Romaniei nu voi inceta sa sustin institutiile care lupta impotriva coruptiei", a spus Iohannis, la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri romani si bulgari, relateaza Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

El i-a invitat pe oamenii de afaceri romani si bulgari sa fie partenerii guvernelor din cele doua tari: "Va asigur ca veti avea in noi parteneri seriosi si onesti. Guvernul roman va continua sa adopte politici privind simplificarea fiscala, debirocratizarea, cresterea transparentei si adaptarea educatiei publice la nevoile reale ale economiei, deoarece suntem ferm convinsi ca un mediu de afaceri prietenos cu intreprinzatorii este cheia progresului pentru tarile noastre", a afirmat Iohannis.

Seful statului a pledat si pentru gasirea de surse de finantare pentru noi poduri peste Dunare: "Atunci cand vorbim despre dezvoltarea infrastructurii de la granita noastra comuna trebuie sa lucram impreuna pentru a identifica noi surse de finantare pentru noi poduri peste Dunare, pentru ca dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare nu este incompatibila cu dezvoltarea fluviala pe Dunare. (...) Trebuie sa depunem eforturi mai substantiale, pentru ca transportul pe Dunare este o sursa de prosperitate pentru economiile noastre", a spus Iohannis.

El a mai aratat ca interconectarea retelelor de transport de gaze va duce la sporirea securitatii energetice a intregii regiuni. "Avem convingerea ca pana la sfarsitul anului vor fi finalizate si lucrarile la interconectorul Giurgiu-Ruse", a adaugat seful statului.

La randul sau, presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a aratat ca in zece ani exportul Bulgariei in Romania a crescut de sapte ori, iar cel al tarii noastre in Bulgaria de sase ori. "Avem un respect total fata de intreprinzatori. Aveti respectul meu pentru ca produsele dvs sunt competitive", a afirmat oficialul bulgar.

La eveniment, cartea "Pas cu pas" semnata de Klaus Iohannis si tradusa in limba bulgara, a fost pusa in vanzare la pretul de 12 leva.