Partidul National Liberal va respecta decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste reglementarea infractiunii de abuz in serviciu, insa Vasile Blaga a facut si o gluma pe seama acestei decizii, afirmand ca a fost data de "rabinul din Buhusi".

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat ca nu a citit minuta, fiind in sedinta Biroului Politic National, in schimb Vasile Blaga a marturisit ca nu a inteles "mare lucru" din aceasta decizie a CCR, potrivit Agerpres.

"Eu, ca inginer, daca permiteti o gluma, cred ca a dat-o rabinul din Buhusi, ca n-am inteles mare lucru, dar noi o respectam, ca intotdeauna deciziile Curtii Constitutionale', a afirmat Vasile Blaga.

Gorghiu a aratat ca decizia Curtii nu poate fi comentata si va fi respectata. "Eu am fost in sedinta. Inteleg insa ca nu e partial neconstitutionala, ci ca ar fi constitutional acel articol daca este interpretat intr-un anumit sens. E o decizie care nu poate fi comentata. E o decizie a Curtii care va fi pusa in acord cu textul legal. O sa vad minuta in cel mai scurt timp", a adaugat aceasta.