Partidul Miscarea Populara (PMP) a batut palma cu PSD pentru formarea unor majoritatii in consiliile judetene din Constanta, Caras-Severin si Maramures. In schimbul sustinerii oferite de consilierii PMP, partidul condus de Traian Basescu ar putea obtine vicepresedentia celor trei consilii.

PSD + PMPFoto: Colaj foto

La Constanta, Claudiu Palaz, presedintele organizatiei judetene a PMP, ar putea ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Palaz a confirmat vineri alianta cu PSD pentru crearea majoritatii.

"Am hotarat ca pentru a duce mai departe proiectele din programul PMP pentru constanteni sa participam la crearea unei majoritati in cadrul Consiliului Judetean Constanta. Politica derulata de consilierii PMP nu va fi o politica de blocare a proiectelor Constantei, ci va fi o politica pentru constanteni. Sunt convins ca majoritatea creata in Consiliul Judetean va duce la promovarea judetului Constanta si la dezvoltarea acestuia. Am multe proiecte de pe vremea cand eram prefect si pe care voi putea sa le promovez de aceasta data prin prisma functiei de vicepresedinte al Consiliului Judetean", a declarat Claudiu Palaz, presedintele PMP Constanta, citat intr-un comunicat.

In Mures, PSD si PMP au semnat luni un protocol de colaborare politica si administrativa pentru urmatorii patru ani, potrivit ziarului Adevarul. Astfel, functia de vicepresedinte al CJ Maramures ar putea fi preluata de Lucian Morar.

"Faptul ca intram cu oameni tineri in Consiliul Judetean este extrem de important. PMP a dorit sa semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a intins o mana, care ne-a invitat la masa negocierilor. PMP il sustine pe Lucian Morar pentru executivul CJ", a subliniat Adrian Todoran, presedinte al filialei PMP Maramures, citat de Adevarul.

Si la Caras-Severin pare ca partidul condus de fostul presedinte a reusit sa ajunga la o intelegere cu social-democratii. Ionut Popovici, presedinte al PMP Caras-Severin, ar putea fi unul dintre vicepresedintii noului Consiliu Judetean. In schimb, presedintia consiliului i-ar reveni lui Silviu Hurduzeu, fost prefect al judetelui si secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, in timpul guvernarii Ponta.

Presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ion Mocioalca, a declarat, citat de presa locala, ca negocierile cu PMP si UNPR au fost "incununate de succes", cele doua formatiuni politice obtinand de la social-democrati cate o functie de vicepresedinte in Consiliul Judetean.

"Orice s-ar spune, nu pot sa nu imi manifest bucuria pentru faptul ca PSD a castigat acest scrutin pentru Consiliul judetean. Cu cei 14 consilieri, vom intra in batalia pentru presedintia acestei institutii. Negocierile pe care le-am avut cu PMP si UNPR au fost incununate de succes. PSD a dat dovada, inca o data, de deschidere pentru aceasta institutie si pentru judetul Caras-Severin, asa incat, va ceda o functie de vicepresedinte Partidului Miscarea Populara si o functie de vicepresedinte UNPR, cu care avem si un protocol national mai amplu. Am facut deja si nominalizarile. Decizia PSD este ca Silviu Hurduzeu sa indeplineasca functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, iar Ionut Popovici - PMP si Mihai Bona - UNPR vor fi desemnati de cele doua partide pentru functiile de vicepresedinti", a declarat deputatul Ion Mocioalca, citat de BanatFm.ro.

Presedintele PMP Caras-Severin, Ionut Popovici, a confirmat si el, intr-o declaratie pentru Reper24, faptul ca cele doua partide au ajuns la o intelegere.

"Sigur ca prima noastra optiune este partidul social democrat. Se stie ca au fost discutii cu ambele partide politice mari, PSD si PNL, dar am observat o hotarare sau fermitate in ceea ce ne priveste a Partidului Social Democrat. Nu intamplator sunt prima noastra optiune, noi am facut niste promisiunii electorale pe care trebuie sa le respectam.", a declarat Ionut Popovici, pentru reper24.ro. Popovici a mai declarat ca alianta intre PSD si PMP se va reflecta si la nivelul comunelor si oraselor din judet.

Liviu Dragnea exclusese o alianta cu PMP, dupa alegerile locale de duminica trecuta: "In schimb, mai sunt trei sau patru judete unde vom incepe negocierile de maine, unde avem sanse ca PSD sa formeze majoritate impreuna cu alte partide, cu exceptia PNL, cu exceptia PMP", spunea el, citat de Realitatea.net.